Anmeldelser: Bylarm 2022

Bylarm-sjokk: - Helt rå!

Bylarm-fredag var dagen Dagbladet ble slått i bakken av Michelle Ullestad, fikk gåsehud av Selma French og hadde det sabla gøy med Bo Milli.

Bylarm-sjokk: - Helt rå!
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Michelle Ullestad

Terningkast seks

Bylarm, Rockefeller

Fredag

Jaaa! Åh! Endelig noe som er helt rått og likevel gryteklart! Hvert år diskuteres det så busta fyker om hvem som blir årets store Bylarm-snakkis, hvem som vil slå igjennom, hvem som vil breake. Vel, etter å ha danset, hoppet og nesten begynt å grine i løpet av en snau trettiminutterskonsert på Rockefeller, holder jeg en knapp på at det i år blir joggebuksebekledde Michelle Ullestad fra Voss. For å gjøre det hele litt enkelt, her er seks grunner til at dama med den såkalte «Loddefjord-palmen» på hodet er min favoritt.

For det første: 27-åringen har nettopp sluppet en av årets mest fengende indiepopsingler. «Maria» er en pastellmelankolsk gla’gitarlåt om et venninneforhold som går skeis. Michelle vandrer kontrollert på den fine, tynne kvalitetspoplinja der man behersker å være trist og dansbar på samme tid. Hvis denne låta ikke kåres til «Årets urørt» 29. september kan du kalle meg en krakk.

For det andre: Med sine rosa joggebukser, magetopp og dagsgammelt vann i en camelback på ryggen legemliggjør hun på mange måter tjuefem år med vestlandsk musikkhistorie. Hun er neonversjonen av John Olav Nilsen, en hoppende ikke-rappende Lars Vaular, en partysminket Silja Sol og en Annie som danser med resten av Tellé-gjengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer