Bylarm til Oslo

Slutt på hovedstadsflukt fra neste år.

(Dagbladet.no): Denne helgen er det duket for årets Bylarm, som går av stabelen i Trondheim.

Et av kjennetegnene ved «bransjefestivalen» Bylarm er at de som prinsipp har styrt unna hovedstaden, og i stedet velger å vise fram hva resten av Rocke-Norge består av.

Fra og med neste år er det dermed en radikal endring i Bylarms prinsipper når de velger å avholde arrangementet i Oslo.

Dette bekrefter pressetalsmann Behnam Farazollahi til Dagbladet.no.

Ville utenlands?

Det har vært kjent at Bylarm en god stund har vurdert å flytte utenlands. Blant annet Malmø har vært vurdert som et mulig alternativ.


LES OGSÅ:

• Dette bør du vite om Bylarm

• Bylarms mange dobbeltroller

FLYTTER TIL OSLO: Bylarm vil arrangeres i Oslo neste år. Her representert ved daglig leder Erlend Mogård-Larsen. Foto: NINA HANSEN
FLYTTER TIL OSLO: Bylarm vil arrangeres i Oslo neste år. Her representert ved daglig leder Erlend Mogård-Larsen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Om Bylarm hadde flyttet til utlandet, ville ikke det hatt positiv uttelling for søknaden om knutepunktstatus.

Kulturminister Trond Giske sa i fjor at norske festivaler må kjempe om de 1,5 millionene som tildeles de såkalte knutepunktfestivalene.

- Bylarm er den eneste festivalen i Norge i dag som er i stand til å få en hel by til å gå og se på ukjente artister. Vi fokuserer på morgendagens stjerner, istedenfor gårsdagens myter og legender, har Bylarm-sjef Erlend Mogård-Larsen uttalt til Dagbladet.no.

-Viktig for hovedstaden

- Det er klart at det ligger veldig masse politikk i å flytte Bylarm til Oslo, men det er også viktig for hovedstaden å få en sånn festival, forteller redaktør Asbjørn Slettemark i Faro Journalen til Dagbladet.no.

- Men jeg må jo si at jeg er veldig tilhenger av å ha den Bylarm-helgen i hyggelige norske byer som Trondheim, Tromsø og Bergen, hvor et bredt tilbud av konsertscener og klubber får vist seg fram fra sin beste side, sier Slettemark.

LIKER DISTRIKET: Redaktør Asbjørn Slettemark liker Bylarm-helgene rundt om i Norge.