Bylarm til Stavanger

Musikkfesjået holder seg på vestlandet neste år også.

BERGEN (Dagbladet.no): - Stavanger er valgt ut fordi de har veldig bra scene i byen. Musikkmiljøet har hatt en oppblomstring de siste åra med artister som Thomas Dybdahl som er på det lokale plateselskapet CCAP, sier Erlend Moegård-Larsen, daglig leder i Bylarm, til Dagbladet.no.

Musikkmiljøet viktig

Ifølge ham betyr nettopp musikkmiljøet alt når arrangørbyene velges.

Erfaringen viser at byer uten bra lokale musikere og scener legger en demper på hele arrangementet. I tillegg ser Bylarm også på hotellkapasitet og annen infrastruktur.

- Før var det slik at byene sendte inn søknader. Men nå er det mer slik at vi går i dialog med de ulike byene som ønsker å arrangere. Eksempelvis har Stavanger jobbet masse med å få Bylarm til byen, sier Moegård-Larsen.

Oppblomstring

Og oljebyen gleder seg til å ta imot en samlet musikkbransje andre helgen i februar neste år. Stavanger arrangerte Bylarm i 1999 og det fungerte ifølge Moegård-Larsen meget bra og fikk løftet arrangementet opp på et høyere nivå.

- Det geniale med Bylarm er at du har en festival der alle de mest oppegående i musikkbransjen går for å se nye band. Nysgjerrigheten ellers er nesten under pari, sier Terje Vallestad til Dagbladet.no. Han driver utestedet Cafe Sting i Stavanger og er medeier i Smuget i Oslo.

Bylarm har utviklet seg mye siden sist arrangementet larmet i Stavanger. Dette gjør det enda mer riktig for Stavanger å bli med mener Vallestad.

- Hele distriktet engasjerer seg i større grad. Jeg tror Bylarm vil gi en ny oppblomstring for musikkmiljøet i Stavanger.

Terje Vallestad tror Bylarm vil gi en ny oppblomstring for musikkmiljøet i Stavanger.