Byliv i stripeform

En gang i måneden setter Karine Haaland seg ned og sorterer en stabel notater med observasjoner hun har gjort. Så begynner hun å tegne hverdagslivet i Oslo med skrått blikk. Karine var den første vinneren av Dagbladets tegneseriepris i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har alltid med meg sånne små lapper, og hvis jeg ser en morsom situasjon på trikken, gata eller butikken, så skriver jeg den ned. Så har jeg alltid noe å ta av. Og det er mye gøy å se i Oslo, sier Karine.

Nå kommer hun med sin andre tegneseriebok, «Streng, men urettferdig». Det er tre år siden hennes første bok kom, «Våre venner menneskene», og den er nå trykt i sitt tredje opplag.

- Jeg føler at stripene mine har fått et hjem mellom disse stive permene, sier Karine.

- Einstøinger

Karines striper går nå i Dagbladet, Larsons gale verden og Ny Tid. Og fra oktober er de fast innslag i Bergensavisen. I helga er hun på plass på tegneseriefestivalen Raptus i Bergen.

- Det er en fin mulighet til å treffe kolleger. Det er den ene gangen i året vi møtes, vi er en gjeng med einstøinger.

- Hvilke norske serier leser du selv?

- Steffen Kverneland, han er enormt god. Og Christopher Nielsen er en fantastisk forteller. Og så følger jeg med på Pondus, Frode Øverli har åpnet mange dører for norske serieskapere.

- Ikke en plikt

I motsetning til de fleste av sine kolleger drømmer ikke Karine om å kunne tegne på heltid. Hun er utdannet animatør, og jobber for tida med storyboardet til en helaftens film om Kaptein Sabeltann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer