Bymenneskers hjerter

Det er enklere å ødelegge enn å planlegge det livet alle ønsker seg i en by.

Bymenneskers hjerter
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Byggboomen i Europas Kuwait är fullkomligt makalös! Min svenske venn hadde ikke vært i Norge og Oslo på noen år. Nå hadde han tatt beina fatt fra Barcode og Operaen i Bjørvika til stjernearkitekt Renzo Pianos nye Astrup Fearnely-museum som åpner på Tjuvholmen i september.

- Ser ni norrbaggar självs vad som händer?

Joda, jeg kunne forsikre at nordmenns selvinnsikt ikke har fordampet helt i den hete økonomien. Vi ser det slående antallet nybygg og signalbygg som har skutt opp både i hovedstaden og i andre byer. Tenk bare på kulturhusboomen langs kysten: Operaen i Oslo, Bølgen i Larvik, Kilden i Kristiansand, Buen i Mandal, Rockheim i Trondheim, Arktisk kultursenter i Hammerfest. Stavanger åpner sitt nye signalbygg i september, bodøværingene må vente til 2014 på Stormen. Listen er mye lenger, de siste ti årene er det bygget over tretti nye kulturhus, og flere er underveis. Gjerne med nye luksusleiligheter i nærheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer