Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bypåske

Frister ikke køkjøring på påskefjellet? Vi har sjekket hva som skjer av uteliv i de norske byene.

Del dine tips! Ikke alle føler fjellet kalle i påsken. Da kan det hende man heller vil rocke inn høytiden på konsert eller trene inn påskeformen på klubb i stedet for i skiløypa.

Så derfor. Her er noe av det byene kan by på i påskehelga:

OSLO

Skjærtorsdag begynner Inferno festivalen, som varer til og med lørdag. Svart musikk med band som 1349, Red Harvest, Cadaver og Deride.

Hvis du ikke tilhører den svarte skaren, men liker jazz, kan du se Tord Gustavsen Trio på Kampen Bistro på fredag, og GrünerJazz på Parkteatret på Grünerløkka på lørdag.

På søndag er det flere konserter på programmet. Du kan oppleve undergrunns-hip hip på Blå med El-P og Murs, indierock med Karate på So What! og melankolske toner med Peru You på Mono.

På mandag kan du være med på filmopptak med Toini & The Tomcats på Palace Grill.

Mange klubber holder også åpent i påsken. På fredag kan du blant annet vrikke deg til Kents Kur med Kent Horne på Blå eller Dj Dust på Glitch. Og på lørdag kan du velge mellom Oxygen med nederlandske Black Sun Empire på Sikamikanico, Planet Noise Party på Cube Club, Sunkissed på Blå og Rune Lindbæk på dattera til Hagen.

BERGEN

På Garage blir det konsert med James Band på fredag og med The Jessica Fletchers på lørdag.

På klubbfronten blir det Plastic Fantastic på Café Opera på fredag, The Joint på Agora lørdag.

TRONDHEIM

På skjærtorsdag blir det klubb med DJ Lånke på Blæst, på fredag blir det Turboneger-fest på Posepilten og møte med DJ Mad-s på Café Dalí.

STAVANGER

På skjærtorsdag blir det både konsert med Kaizers Orchestra på Folken og med The Jessica Fletchers på Checkpoint Charlie, hvor det også blir Turboneger release party på lørdag.

På Tou Scene skjer det også ting i påsken. På fredag kan du møte forfatteren Tore Renberg i Word Up! , på lørdag blir det 4 timers dj-sett med britiske Faze Action og på søndag blir det Numusic Live.

TROMSØ

Til Tromsø kommer platesnurren DJ Kango for å spille på Kaos fredag. Han er også gjest når DocLjr & Tösch skal spille musikk på lørdag.

KRISTIANSAND

I sørlandsbyen blir det en jazza påske. Fra onsdag til lørdag blir det nemlig Påskejazz i byen, med band som Hot Club de Norvege, Køhn/Johansen Sextet og Farmers Market.

For resten av landet, sjekk vår katalog på Dagbladet.no/FREDAG.

<B>PÅSKEJAZZ:</B> Farmers Market er stjernesaxofonisten Michael Breckers norske favorittband, og på Moldejazz skal de spille sammen. Men i påsken ser du bandet på Påskejazz-festivalen i Kristiansand.
PÅSKEFILM?:</B> Vil du være linselus i Toini & The Tomcats nye video. Møt opp på Palace Grill i Oslo på mandag.
DETEKTIVPOP?: The Jessica Fletchers spiller i Stavanger på torsdag og i Bergen på lørdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media