Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Byr en milliard kroner for P4

MTG vil gi 30 kroner aksjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Modern Times Group (MTG) har kjøpt 68,8 prosent av aksjene i P4, og ønsker også å eie resten.

Budet på 30 kroner aksjen er 50 prosent over gårsdagens sluttkurs på 20 kroner, ifølge Dn.no.

MTGs norske sjef Hein Espen Hattestad - som også sitter i styret i P4 - vil ikke kommentere størrelsen på budet, men uttaler seg på generelt grunnlag om bakgrunnen for det.

- Radio er en svært viktig del av den strategiske porteføljen til MTG, der miksen av radio og tv er veldig viktig, sier han til Dagbladet.no.

Budet priser P4 til 967,7 millioner kroner. MTG har inntil nå eid 37,9 prosent av P4 Radio Hele Norge.

MTG eier blant annet Viasat, og dermed også TV3, Viasat Sport og TV1000. I Sverige eier selskapet også radioselskapet Rix FM og den populære kanalen Lugna Favoritter.

- P4 har vært en langsiktig, strategisk investering for MTG i nesten ti år. Selskapet tjener penger med et sterkt ledelsesteam, sier MTG-sjef Hans-Holger Albrecht til Dn.no.

HØYT PRISSATT: MTG er villig til å legge mye penger på bordet for P4, der Kalle Lisberg (bildet) er sjef. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN
HØYT PRISSATT: MTG er villig til å legge mye penger på bordet for P4, der Kalle Lisberg (bildet) er sjef. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer