Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Byr raust og storsinnet på seg selv»

Et absolutt for alle som vil ha en flik av norsk rock.

HJERNEN ER ALENE: deLillos og Lars Lillo-Stenberg framført nesten 50 sanger da de spilte to konserter med alle sporene fra "Hjernen er alene" i Operaen i fjor.  Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
HJERNEN ER ALENE: deLillos og Lars Lillo-Stenberg framført nesten 50 sanger da de spilte to konserter med alle sporene fra "Hjernen er alene" i Operaen i fjor. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DeLillos er i storform i dette konsertopptaket fra Operaen i fjor, men det er i dokumentardelen bandet virkelig byr raust og storsinnet på seg selv.

«Hjernen er alene i Operaen» er et absolutt for alle som vil ha en flik av norsk rock.

Les også intervju med bandet om dokumentaren.

Bomullsmyk autoritet
Utgivelsen består av to dvd-er og en Blu-ray. Her er konserten i sin helhet, samt diverse snadder. Men juvelen er dokumentardelen, der vi møter bandet sammen — og hver for seg.

Lars Lillo-Stenberg viser seg fram som den underfundige artisten vi kjenner ham som, men filmen avslører også hans kontrollfriksider og hans bomullsmyke autoritære stil.

Han forteller også om vakuumet som oppsto da han som ung mann mistet sin mor, og hvordan det fikk utløp i musikken.

Troverdig bilde
Boksen er ikke «Her er ditt liv», verken for Lars Lillos eller bandets del. Det meste er knyttet til mesterverket «Hjernen er alene». Den fullstendige dokumentaren tar vi seinere.

Produsent, venn, neilyoungentusiast m.m. Jørn Christensen forteller fra sin synsvinkel.

Han er med på å tegne et troverdig bilde av perioden på slutten av 80-tallet, både det faglige — men også det mellommenneskelige spillet.

Intervjuer Geir Rakvaag er usynlig, men sterkt til stede. Et gjennomarbeidet og vellykket stykke historisk dokument, dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!