«RASERER OSLO» : Lan Marie Ngyen Berg og Raymond Johansen får det glatte lag av to FpU-representanter for det de kaller «raseringen av Oslo». Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
«RASERER OSLO» : Lan Marie Ngyen Berg og Raymond Johansen får det glatte lag av to FpU-representanter for det de kaller «raseringen av Oslo». Foto: Sveinung Uddu Ystad / DagbladetVis mer

Debatt: Oslo-politikk

Byrådets grønne skatteeventyr må stanses

Kommunens fremste oppgave er å gjøre hverdagen enklere for folk, ikke vanskeligere.

Meninger

I 2015 startet Lan Marie Ngyen Berg og Raymond Johansen det grønne eventyret. Tiltakene iverksettes og Oslo skal få grønne åkrer, brostein og eiendomsskatt. Alle skal leve i MDGs utopi. Fremskrittspartiet ønsker å stanse raseringen av Oslo før det er for sent.

Resultatet etter to år med rødgrønt byråd er dyrere billettpriser, økte bompenger og en unødvendig eiendomsskatt. Velgerne har god grunn til å føle seg lurt. Men det slutter ikke der. 90.000 arbeidsplasser står i fare som følge av byrådets planer om å pynte sentrum med «grønn kunst» for å hindre pendlerne som jobber i byen. Det er grovt misforstått å tro at blomsterkasser og rennende maling på gatene skal redde miljøet.

Resultatet av «miljøtiltakene» har ikke gitt ønsket resultat, men motsatt effekt. Eksosen øker fordi byrådet forsinker E18. Klasseskiller skapes fordi byrådet skatter usosialt med eiendomsskatt og er på korstog mot pendlere. Ikke rart rekorder settes i massedemonstrasjoner – byrådet innfører bomstasjoner som ikke rammer dem selv. Det er ikke akseptabelt og et hån mot folk flest.

Folk i Oslo er avhengig av enkle reisemetoder. Kommunens fremste oppgave er å gjøre hverdagen enklere for folk, ikke vanskeligere. Frp vil i motsetning til MDG og Ap gjøre t-banene døgnåpne, gjøre miljøvennlige biler billigere, skrote symbolske bomavgifter og ta parkeringsplassene tilbake. Blomsterpotter og malingsflekker på bakken skal stanses.

Frp vil sette folk flest først, ikke grønne eventyr. Folk er avhengige av å bruke bilen ved behov og trenger et rimelig kollektivtilbud for å få hverdagen til å gå rundt. Busser, døgnåpne t-baner og tog er et effektivt alternativ for en vanlig Osloborger. Frp vil satse på tilbud som kommer alle til gode, ikke tiltak som rammer usosialt og tar Oslo flere tiår tilbake i tid.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.