Byrådslederen vil ha Bieber-oppvask

49 jenter fikk småskader og 14 ble kjørt til legevakta under besøket til Justin Bieber i Oslo.

SKAPTE KAOS: Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) var livredd for at noen skulle bli alvorlig skadd under Justin Bieber-konserten, og krever nå full gjennomgang av arrangementet.  Popartisten skapte fullstendig kaos i Oslo under besøket. Her fra Grand Hotel. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
SKAPTE KAOS: Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) var livredd for at noen skulle bli alvorlig skadd under Justin Bieber-konserten, og krever nå full gjennomgang av arrangementet. Popartisten skapte fullstendig kaos i Oslo under besøket. Her fra Grand Hotel. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) var livredd for at noen skulle bli alvorlig skadd under Justin Bieber-konserten, og krever nå full gjennomgang av arrangementet.

Ordfører Fabian Stang måtte gjemme seg bak et tre da en hylende jentehorde kom løpende.

- Jeg har allerede tatt kontakt med Beredskapsetaten for at de skal gjennomgå hele arrangementet fra planlegging til gjennomføring. Vi må finne ut hva som gikk galt og hvorfor det skjedde, sier Berger Røsland til VG. Til alt hell ble ingen alvorlig skadd da tusenvis av elleville Justin Bieber-fans innfant seg ved Operaen onsdag kveld.

Operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt forteller til NTB at 49 jenter fikk småskader og 14 ble kjørt med ambulanse til legevakt, ingen av dem med alvorlige skader. Han forteller at politiet allerede onsdag kveld var i full gang med å evaluere arrangementet.

Stang redd Stian Berger Røsland sier han var livredd for at barn og unge skulle havne i klemsituasjoner, at de skulle besvime av vannmangel eller falle i sjøen. - At det i går kveld ble gjort en feilvurdering er det ingen tvil om. En dramatisk feilvurdering, sier byrådslederen. Også ordfører Fabian Stang er kritisk til arrangørens planlegging av Justin Bieber-besøket med gratiskonsert ved Operaen som høydepunkt. Stang kom syklende ned Stortingsgata tidligere på dagen, da han plutselig befant seg blant hundrevis av Bieber-fans. - Det kom plutselig en svær gjeng med jenter løpende. Jeg ble redd og måtte gjemme meg bak et tre for ikke å bli trampet ned. Jeg har stor sans for engasjement, men der og da var jeg veldig redd, sier Stang til VG. - Jeg var veldig bekymret for de unge jentene. Det er ikke jentenes skyld, men arrangørens ansvar, sier Stang. Gikk veldig bra Det var rundt 100 personer fra politiet og sikkerhetsselskapet Pro Sec som jobbet på spreng for å holde styr på hordene av hylende tenåringer. - Vi var svært bekymret. Det kom mye mer folk enn vi hadde regnet med. De som ikke kom inn på selve området, ble både sinte og skuffet, sier politistasjonssjef Kåre Stølen, som ledet politioperasjonen ved Operaen. Da Bieber hadde forlatt scenen og tusenvis av fans toget ut, kunne han puste ut og konstatere at det likevel hadde gått greit. - Det har gått veldig bra. Nå skal vi bare få alle trygt hjem, sa Stølen til NTB. Klump i halsen Universal har fått kritikk for at selskapet la konserten til et sted der bare en liten del av minst 20.000 ihuga Bieber-fans, fikk plass. Universal-sjef Petter Singsaas sier til VG at de til tider hadde klump i halsen før og under arrangementet. - Vi hadde ikke engang drømt om at dette skulle sette i gang så store bevegelser. Jeg tror også at Biebers crew har kjent presset i løpet av dagen, selv om de reiser rundt med ham til daglig og er mer vant til denne typen oppstyr. Det har vært ekstreme reaksjoner i byen, og det har vært komplisert logistikk, sier Singsaas. Selv om han har forståelse for bekymringene, ikke minst fra Bieber-fansens foreldre, er han sikker på at Universal gledet mange onsdag kveld. Singsaas presiserer at Universal hadde tett kontakt med Pro Sec og politiet hele tiden, og at selskapet derfor tok de nødvendige forholdsregler. Han tar likevel til etterretning at både byrådslederen og ordfører Fabian Stang vil ha Universal inn på teppet etter konsertkaoset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer