Bytter ut kjæresten med broren

Supersøskenparet Nikolaisen blir dreamteam på Elviras neste plate, som Emil Nikolaisen skal produsere.

SPILLER INN NY PLATE: I november starter innspillingen av Elvira Nikolaisens nye album. Foto: Frank Karlsen
SPILLER INN NY PLATE: I november starter innspillingen av Elvira Nikolaisens nye album. Foto: Frank KarlsenVis mer

||| - Jeg tror det er veldig sunt for Elvira å jobbe med andre enn kjæresten.

Det er alltid store utfordringer knyttet til å jobbe sammen med kjærester eller samboere, uansett yrkesgruppe, sier musikksjef Mats Borch Bugge i NRK.

Kjærlighetsplate Elvira Nikolaisens forrige plate, «Indian Summer», var det samboer og tidligere Turboneger-trommis, Christer Engen, som produserte.

- Jeg tror det kan gi Elvira et løft å jobbe med Emil. Det aner meg at det var litt tungt å spille inn forrige plate, tror Bugge.

Sony Music har søkt Norsk kulturråd 150 000 kroner i tilskudd til innspillingen av det nye albumet til popartisten Elvira Nikolaisen. Av søknadsdokumentene går det fram at det er Nikolaisens bror, Emil, som skal produsere og være innspillingsleder for albumet.

Nemesis Emil Nikolaisen er best kjent som vokalist i det alternative, Oslo-baserte rockbandet Serena Maneesh, som byr på et mye hardere lydbilde enn Elvira Nikolaisen tidligere har gjort.

Her spiller også Emil og Elviras søster, Hilma Nikolaisen.

- Christer Engen utforsket en vestkystpoptradisjon, mens broren Emil er en forlenget arm av folk som Lou Reed og Phil Spector. I så måte er han Engens nemesis i dette tilfellet. Vi får krysse fingrene for at det blir ei skive med mer friksjon enn den forrige, sier Bugge.

Nedtur «Indian summer» fikk noe dårligere anmeldelser enn forgjengeren og debutplata «Quiet exit». Samtidig ble platen rost for å være modig i forhold til Nikolaisens utlevering av tanker og følelser. Platesalget ble imidlertid en nedtur sammenliknet med debuten.

INN: Emil Nikolaisen. Foto: Lars Myhren Holand
INN: Emil Nikolaisen. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

- Denne gangen er det ikke så stor fallhøyde. Elvira har tryna en gang, så nå er det bare å reise seg igjen, sier Mats Borch Bugge.

Emil Nikolaisen bekrefter at han skal produsere albumet, som spilles inn i høst. Dagbladet har ikke lykkes i å få tak i Elvira Nikolaisen for ytterligere kommentarer.

UT: Christer Engen.
UT: Christer Engen. Vis mer