Bytter ut sex med senatet

Hovedrolleinnehaveren i «Sex og singeliv» skal inn i politikken.

Sarah Jessica Parker som spiller journalist Carrie Bradshaw i serien «Sex og singelliv» er en sterk støttespiller for det demokratiske partiet i USA.

Bekymra for Bush

Parker, 37, er for tida gravid med sitt første barn med ektemann Matthew Borderick. Hun sier hun hun er redd for hva Bush-administrasjonen kan komme til å kutte i budsjettene, og at det har inspirert henne til å begynne med politikk.

- Jeg er skikkelig bekymra for kuttene, slike ting kan bety masse for en rekke mennesker, inkludert min egen familie.

- Jeg har lyst til å representere enten California eller New York, sier Parker til avisa The Scotsman.

Hun ser på dette som den eneste muligheten til å forandre på ting:

- Jeg har jobba hardt for veldedige og politiske organisasjoner fordi jeg mener det er viktig å etterlate jorda i bedre stand enn vi fant den i.

Introdusert av John-John

Parker ble først interessert i politikk gjennom forholdet hun hadde til John F. Kennedy jr. De to var sammen i 1992. John-John døde i en flyulykke i 1999. De to hadde samme politiske ståsted, og Jessica fortsatte å støtte demokratene også etter at forholdet tok slutt.

Siden midten av 90-tallet har skuespilleren arrangert kampanjer for å samle inn penger til ulike formål.

Hun ble også spurt av dem som drev Al Gores kampanje om å lese inn en personlig telefonbeskjed som skulle få amerikanerne til å stemme på Gore. Hun nådde tusenvis av unge «Sex»-fans, men det hjalp som kjent ikke nok.

Graviditet og følelser

Framover må hun nok skru ned sine politiske ambisjoner noen hakk. Det nye barnet ventes i oktober.

Graviditeten kan imidlertid ha hjulpet fram hennes politiske engasjemet.

- Det er ikke uvanlig for gravide kvinner og nybakte mødre å plutselig bli fulle av lyst til å gjøre verden til et bedre sted. Det kommer fra instinktene våre, og kan sammenlignes med dyr som slåss for å beskytte sine avkom, sier en barnelege til avisa.

Legen forteller at han stadig ser dette hos sine pasienter. Han synes det er rørende.

- Graviditeten setter kvinnene i kontakt med deres dypeste følelser.

Skuespillere i politikken

Sarah Jessica Parker er ikke den første skuespilleren som går over til politikken.

Ronald Reagan var den første Hollywood-skuespilleren med en suksessrik politisk karriere. Han var president i USA mellom 1981 og 1989. Før det hadde han vært med i 53 filmer. Han holdt alltid fast på at det var vanskeligere å være skuespiller enn å styre landet.

Clint Eastwood var borgermester i hjembyen Carmel i California mellom 1986-1988. Han er best kjent for sine «Dirty Harry»-filmer.

Susan Sarandon har bidratt i en telefonkampanje på samme måte som Parker. Sarandon støttet Ralph Nader, kandidaten til det grønne partiet.

Arnold Schwarzenegger forventes å stille som guvernør i California. Han skal bare spille inn «Terminator 3» først.

Sånt som skjer når man har sex i byen

Parkers graviditet passer ikke så godt inn i serien som hun spiller hovedrollen i. Den har ført til at produsentene kuttet ned på antallet episoder denne sesongen, fra 13 til 8.

Cynthia Nixon som spiller venninne og advokat Miranda Hobbes, venter nå sitt andre barn. Produsentene har bestemt seg for at denne graviditeten heller ikke skal inn i serien.

Candace Bushnell som har skrevet «Sex og singelliv» har nettopp giftet seg, og beskriver det som «freaky».

<B>BLIR FORELDRE TIL HØSTEN:</B> Og mor Parker skal drive med politikk og veldedighet på fritida.