Bytter ut verden med sjefsjobb

Gro Holm ble i går ansatt som ny nyhetsdirektør i NRK. Og lover at statskanalen fortsatt skal være størst, både på nyheter og sport.

-  Gratulerer, Gro. Du klarte deg kjempefint på radio. Jeg likte spesielt det om at du skal bytte ut verdenskartet hjemme på soverommet med Norges-kart og fotballtabeller, sier NRKs Christian Borch.

Han og Nina Owing var blant de første gratulantene da Gro Holm (47) i går tok en liten tur inn Dagsrevyens desk på Marienlyst, noen få timer etter at hun ble ansatt som ny nyhets- og distrikts (NYDI)-direktør i NRK.

Stor utfordring

Holm, som inntil i går var utenriksredaktør i NRK, får i den nye jobben det som ifølge kringkastingssjef John G. Bernander er Norges viktigste nyhetsstilling. Og må ta en nærmere titt på Norges-kartet.

-  Jeg har ikke hatt mye å gjøre med distriktskontorene eller sporten tidligere, og det blir en stor utfordring for meg å få oversikt over dette. Derfor vil jeg også prioritere å bli bedre kjent med disse områdene, både kartet og fotballtabeller, sier Gro Holm til Dagbladet.

Den nyansatte direktøren starter i jobben 20. juni, og får 1 200 ansatte under seg. Hun blir sjef for nyhets- og sportsarbeidet i alle NRKs medier, og sjef for alle distriktskontorene i NRK. Men Holm har ingen store programerklæringer ennå.

Troverdige

-  Vi skal være vesentlige og troverdige, og målsettingen må være at vi fortsatt skal være størst på nyheter, både i radio og TV. Samtidig må vi i framtida gi seerne, lytterne og leserne et bedre tilbud. Vi har enorme ressurser, og må få mer ut av det som allerede er kjempebra, sier Holm.

 NY SJEF:  Gro Holm (47) slutter som utenriksredaktør i NRK. Nå er hun ansatt som nyhetsdirektør i samme kanal, og ble i går gratulert av blant annet Dagsrevyens Christian Borch og Nina Owing. Foto: Robert Sverre Eik
NY SJEF: Gro Holm (47) slutter som utenriksredaktør i NRK. Nå er hun ansatt som nyhetsdirektør i samme kanal, og ble i går gratulert av blant annet Dagsrevyens Christian Borch og Nina Owing. Foto: Robert Sverre Eik Vis mer

Hun vil også fortsette å satse på sport.

-  Vi er ledende på sport i Norge, og vil fortsette med det. Det er stadig forhandlinger om rettigheter, og mye penger involvert, men vi skal minst opprettholde det tilbudet vi har i dag,

Intern kandidat

Kringkastingssjef Bernander er glad for å kunne ansette Holm.

-  Hun har ubestridte faglige kvalifikasjoner og suverene menneskelige kvaliteter. Det er ingen hvilken som helst jobb hun skal inn i, men Gro er personen som vil takle det, sier Bernander til Dagbladet.

-  Av de mulige kandidatene vi hadde, var hun den som var best kvalifisert. Vi la stor vekt på å rekruttere en intern kandidat, og Gro kjenner dette huset fra innsida, og vet hvilke utfordringer vi har, sier Bernander.