Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Byutvikling i Oslo

DAG SOLBERG

gir meg i Dagbladet 11.11.04 et personlig ansvar for alt som han føler er vrangt og vanskelig i Oslo. Personangrepet faller på egen urimelighet, men bør allikevel kommenteres.

Først; jeg har aldri angret på at Opera Hotell ble oppført i Bjørvika - dette er direkte sitatfusk Solberg. Men jeg synes det hadde vært klokt å vente til parallelloppdraget og Bjørvikas utvikling var behandlet.

V, KrF, Høyre og Frp er enige om salget av Bislett Bad. Bevaring ivaretas i salget. Solbergs motsetning mellom privat eierskap og bevaring er kunstig - eller mener han virkelig at alle bevaringsverdige bygg må være offentlige? I så fall er hans synspunkter kuriøse, og burde behandles deretter.

Byrådet har innført en rekke kvalitetsreformer i Oslo-skolen og mottatt stor støtte for dette. Få er mot flere undervisningstimer i barneskolen eller evaluering av undervisningen. Å hjelpe lærere som ikke fungerte ut av klasserommet ble også oppfattet som er riktig tiltak. Høyre er imidlertid på protestantenes side når fritt skolevalg nå er under press..

Løvenskiold Vækerø søkte ikke om et stort konferansesenter på Bonna gård, men ønsket et aktivitetsenter for egne ansatte og med totalt 20 soveplasser. Byantikvaren aksepterte forslaget. Det samme gjorde A, SV, Frp og Høyre i Sogn bydelsutvalg.

I NYDALEN

er det nå mellom 8000 og 9000 arbeidstakere mot ca. 1 800 da Christiania Spikerverk var der. Når BI flytter inn kommer det ca. 8000 studenter og arbeidstakere i tillegg. Fullt utbygget vil Nydalen huse ca 18 000 arbeidstakere og studenter, samt boliger og studenthybler. Akerselva er åpnet og offentlige plasser og turveier rustet opp. Solberg idylliserer en svunnen tid. Det gjør ikke jeg, og synes utviklingen av Nydalen er til det bedre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media