Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«C-60»

Skremmende bra og catchy popskive fra det som må være svenskenes beste band akkurat nå. «C-60» er det urtåpelige navnet på en ny skandinavisk popklassiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen for årets dårligste platecover og -tittel går til This Perfect Day, som syntes opptakskassettkonseptet var en innmari smart designidé. Der tok de grundig feil, på den annen side er det låter på denne plata som jeg mener bør føre til lisensnekt fra flere enn undertegnede hvis ikke Petre A-lister dem på flekken. Skellefteå-gruppa har en melodifølelse av beatleske dimensjoner, og selv holder jeg på å bli ødelagt av boblende entusiasme og celler i kok hver gang jeg setter på åpningstroikaen «Fishtank», «Down On My Knees» og «Dolphins». Jeg mener, det er jaggu meg flere singelhits på denne skiva enn det en samla norsk popbransje klarer å få fram på et helt år! Riktignok har vi de siste åra nærmest blitt bortskjemt når det gjelder lysende poporkestre med svensk pass (Brainpool, Atomic Swing, Wannadies, Cardigans, Jumper, Roxette...), men dette overgår alt. This Perfect Day har ubeskrivelig iørefallende låter, et superenergisk driv og naivsøte tekster (om å være dødelig forelska og livet som ung og dum) som jeg smelter av hele tida. Ikke rart de er nummer én i Sverige akkurat nå. Med «C-60» (akk ja, den heter det!) burde This Perfect Day sant å si bli nummer én over hele verden.

Pop over all pop, låter over alle låter, svensker over alle svensker - mine jenter og gutter: THIS PERFECT DAY!

Hele Norges coronakart