C. J. Sansom

Omfangsrik, men interessant spionroman som blir stadig mer spennende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: I den britiske spennings- og spionromanen «Vinter i Madrid» er det vinter både i bokstavelig og overført betydning. Vinteren 1940/41 laver snøen ned, men først og fremst har borgerkrigen, og Francos påfølgende maktovertakelse, gjort Madrid til et sørgelig, kaldt sted – og til arena for diplomatiske intriger på høyt plan. England gjør alt landet kan for å holde Spania ute av andre verdenskrig, og i den forbindelse sendes Dunkerque-veteranen Harry Brett til den britiske ambassaden i Madrid for å spionere på en gammel kostskolekamerat som nå driver tvilsom business med Franco-regimet, den hardbarkede Sandy Forsyth. Gjennom oppdraget sitt møter støter han ikke bare på den vakre spanske arbeiderklassejenta Sofia, men også Barbara, sykepleieren som hadde vært elskerinnen til en annen gammel skolevenn, den brennende kommunisten Bernie, som alle tror døde i strid under borgerkrigen. Nå er Barbara blitt Sandys kjæreste. Men når hun oppdager at Bernie likevel ikke er død, men sitter i fangeleir, viser følelsene seg fortsatt å være atskillig sterkere for ham enn for den opportunistiske Sandy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer