TETT PÅ STJERNENE: Erik Aleksander Schjerven kapret en statistrolle som danser i den nye Robin Hood-filmen til Ridley Scott.
TETT PÅ STJERNENE: Erik Aleksander Schjerven kapret en statistrolle som danser i den nye Robin Hood-filmen til Ridley Scott.Vis mer

Cæsar-Erik (28) danser med Crowe og Blanchett

I ny Robin Hood-storfilm.

||| (Dagbladet.no): Husker du Erik Aleksander Schjerven (28), som spilte Albert Lunde i «Hotel Cæsar» fram til 2000? Lurer du på hvor han ble av?

Akkurat nå danser han middelalderdans i en skog utenfor London, sammen med Russell Crowe og Cate Blanchett. Under ledelse av stjerneregissøren Ridley Scott.

- Det er absurd, men veldig morsomt, sa han til Dagbladet tidligere i kveld, på vei til opptak.

Storfilm
Schjerven - som for øvrig er lillebroren til NRK-programleder Petter Schjerven - ble nylig ferdig med the London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Her fikk han blant annet undervisning i historisk dans, et emne han ikke trodde han ville få mye bruk for. Så feil kan man ta.

- Læreren vår har koreografi på mange store kostymedramafilmer. Nylig spurte hun om jeg hadde lyst til å være en av de seks danserne hennes i en ny film, forteller Scherven.

I HOVEDROLLENE: De australske stjerneskuespillerne Cate Blanchett og Russell Crowe spiller hovedrollene i den nye Robin Hood-filmen. Foto: SCANPIX / EPA/Jane Dempster
I HOVEDROLLENE: De australske stjerneskuespillerne Cate Blanchett og Russell Crowe spiller hovedrollene i den nye Robin Hood-filmen. Foto: SCANPIX / EPA/Jane Dempster Vis mer

Hvilken film det dreide seg om, fikk han ikke vite før dagen før han ankom settet. Da viste det seg at filmen var Ridley Scotts nye og mye omtalte Robin Hood-prosjekt, også kalt «Nottingham». Russell Crowe spiller Robin Hood, og Cate Blanchett kjæresten Marian. Filmen har planlagt premiere i 2010.

Schjerven ble skysset ut i skogen et sted vest for London - hemmelighetskremmeriet rundt filmen er så strengt at han ikke vet nøyaktig hvor - på mandag. Tirsdag var det prøver, og natt til i går filmet han den første scenen.

- Det er i Nottingham Village, hvor Robin og Marian møtes for første gang. De har en veldig intim og romantisk dansescene, forteller han.

- Hollywoodsøtt
Det var 600 statister på settet, som blant annet forestiller landsbyboere. Men bare seks av dem hadde skolering i periodedans. Blant dem var Schjerven. Han og de fem andre danserne fikk derfor oppholde seg nærmest stjerneskuespillerne.

- Filmen har vel et budsjett på 130 millioner dollar, og det er skikkelig Hollywoodsøtt. Men det var morsomt å stå rett ved siden av to av verdens største stjerner, mens en av verdens største regissører ga instruksjoner ved siden av, sier han.

HUSKER DU? Slik så Erik A. Schjerven ut da han spilte i «Hotel Cæsar» på 90-tallet. Foto: TV2
HUSKER DU? Slik så Erik A. Schjerven ut da han spilte i «Hotel Cæsar» på 90-tallet. Foto: TV2 Vis mer

Selv fikk han ingen instruksjoner av den kjente regissøren.

- Det er seks underregissører, pluss koreografen. Et hierarkisk system hvor også assistenten har egen assistent. Det hele er ganske annerledes enn i norske filmer, sier han.

I kveld filmer han en annen scene i filmen, der Robin Hood og mennene hans kommer tilbake til landsbyen et stykke ut i filmen. Deretter bærer det hjem til Norge igjen.

Flytter til New York
- Det morsomme er at jeg i utgangspunktet tenkte at det var helt meningsløst å lære seg historisk dans. Når skulle jeg få bruk for det? Det lages ikke mange kostymedramaer i Norge, for å si det sånn, sier han.

I sommer skal han til Toronto for å ta noen kurs i skuespillerteknikk, før han flytter til New York til høsten. Der har han fått seg jobb i et produksjonsselskap, hvor planen er å utvikle nye barne TV-karakterer.

KJENT: Regissør Ridley Scott er kjent for filmer som "Gladiatoren", "Alien", "Blade Runner" og sist "Body of Lies", også med Russell Crowe. Foto: SCANPIX / REUTERS/Toby Melville
KJENT: Regissør Ridley Scott er kjent for filmer som "Gladiatoren", "Alien", "Blade Runner" og sist "Body of Lies", også med Russell Crowe. Foto: SCANPIX / REUTERS/Toby Melville Vis mer

- Jeg får se om det blir noe mer historisk dans på meg, sier han.