Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Cæsar»s nye sexsymbol

Dette er Jon Poindexter, som spiller det nye, eksotiske sexsymbolet Bob Affe i «Hotel Cæsar». - En slik rollefigur har aldri vært vist på norsk tv før, sier han til Dagbladet. Serien har sesongpremiere i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik blir «Cæsar»- høsten

Dette tjener de

Fortsetter to år til

Da Jon Poindexter (30) møtte rollefiguren Bob Affe utbrøt han: «Men det er jo meg!» I september sjekker han inn på «Hotel Cæsar».

«Hvem er det der?» hvisker mannen på nabobordet så diskré han kan. På dansk.

Jon Poindexter er skuespiller, spåmann, forfatter, flammesluker, far, musiker og akupunkturstudent fra Chicago. For seks år siden tok han med seg skuespillerkjæresten Sophia og nyfødte Zebastian til Oslo.

- Sønnen min er halvt norsk, så jeg ville lære hans kultur å kjenne, sier Jon.

Fra en annen planet

I dag snakker han flytende norsk med amerikansk aksent. I «Hotel Cæsar» snakker han bare amerikansk.

- Mitt ønske var at Bob Affe skulle lære norsk veldig fort. De nektet, fordi amerikansk var mer cool, ler Jon Poindexter.

Rollefiguren Bob Affe har tidligere bare figurert på Julie Lundes nakenmalerier til pappa Georg Anker-Hansen. I høst dukker begge to opp i levende live.

- Bob is from a fucking other planet. En slik rollefigur har aldri vært vist på norsk tv før. Jeg er veldig spent på hvordan folk vil reagere på ham, sier Jon Poindexter.

Bob Affe er, som Jon, kunstner, opprinnelig fra Jamaica.

- Basically ville de bare ha noen med dreadlocks. Jeg ville gjøre Bob Affe til noe spesielt, og fikk lov å forme han slik jeg ville. Dessuten gjør jeg kostymeavdelingen bankerott, fordi Bob Affe bruker 80 prosent av mine klær.

Han ble heftig oppfordret til å stille på «Cæsar»-audition da det begynte å nærme seg Julies hjemkomst på hotellet.

- Rollen var spennende. Jeg er amerikaner, jeg elsker såpe. Det er potetgull for hjernen.

Rapper og stripper

I det virkelige liv er Jon Poindexter reiki master, en slags energihealer. Skjellene rundt halsen bruker han til å spå folk med, og gjennom dem ble han kjent med Kimberly Larsen, Tove i «Hotel Cæsar».

- Da jeg kom hit, skulle jeg leve av å spå. Ingen skjønte noe. I dag er det mer akseptert. Norge har forandret seg på seks år, selv om enkelte eldre har vansker med å forstå at alle nordmenn ikke er hvite, sier han.

Som Bob Affe i «Hotel Cæsar» er Jon Poindexter en livsnyter. Han lever sitt liv slik han vil. Føler han det riktig å strippe på jazzklubben Blå med bandet Poetry, så gjør han det.

- Jeg ønsker å leve livet mitt så riktig som mulig. Jeg vokste opp som katolikk, og betrakter meg selv som kristen. Men Jesus er cool, slår Jon Poindexter fast.

KVINNEMAGNET: - Den største forskjellen på Bob Affe og meg er moralen, sier Jon Poindexter, uten å utdype. Snart sjekker amerikaneren inn på «Hotel Cæsar» - som Julie Lundes sexy kjæreste. Det går ikke damene hus forbi.