Cage overrasker på kinotoppen

Spår verdens undergang i ny thriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nicholas Cages nye actionthriller «Knowing» tok en overraskende førsteplass på den amerikanske kinotoppen i helga.

Mange hadde, som Los Angeles Times skriver, regnet med at den såkalte dick flick-filmen «I Love You, Man» skulle utkonkurrere Cage.

Men den nye filmen til Jason Segel og Paul Rudd endte opp på andreplass, mens flesteparten av amerikanerne strømmet Cages katastrofefilm.

Finanskrisa får skylden«Knowing» spilte inn 24,8 millioner dollar i helga. Filmen handler om en professor i astrofyskk, som snubler over en 50 år gammel spådom skrevet av ei ung jente. Det viser seg at hun har forutsett datoene og dødstallene for alle de største katastrofene verden som har rammet verden de siste 50 årene. Og skumlest av alt: Spådommen inneholder ytterligere tre datoer, hvorav den siste hinter om en katastrofe av verdensomspennende format.

Filmen får norgespremiere 24. april.

Hva er så årsaken til at «Knowing» har slått så godt an hos kinopublikummet? Kinoanalytiker Paul Dergarabedian tyr til en velbrukt forklaringsmodell: Finanskrisa!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer