Cage overrasker på kinotoppen

Spår verdens undergang i ny thriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nicholas Cages nye actionthriller «Knowing» tok en overraskende førsteplass på den amerikanske kinotoppen i helga.

Mange hadde, som Los Angeles Times skriver, regnet med at den såkalte dick flick-filmen «I Love You, Man» skulle utkonkurrere Cage.

Men den nye filmen til Jason Segel og Paul Rudd endte opp på andreplass, mens flesteparten av amerikanerne strømmet Cages katastrofefilm.

Finanskrisa får skylden
«Knowing» spilte inn 24,8 millioner dollar i helga. Filmen handler om en professor i astrofyskk, som snubler over en 50 år gammel spådom skrevet av ei ung jente. Det viser seg at hun har forutsett datoene og dødstallene for alle de største katastrofene verden som har rammet verden de siste 50 årene. Og skumlest av alt: Spådommen inneholder ytterligere tre datoer, hvorav den siste hinter om en katastrofe av verdensomspennende format.

Filmen får norgespremiere 24. april.

Hva er så årsaken til at «Knowing» har slått så godt an hos kinopublikummet? Kinoanalytiker Paul Dergarabedian tyr til en velbrukt forklaringsmodell: Finanskrisa!

- I et undergangsscenario spiller ikke kroner og øre noen rolle lenger, og det tror jeg appellerer til folk nå, sier Dergarabedian, president å analyseselskapet Media by Numbers, til nyhetsbyrået Reuters.

Richard Fay, distribusjonssjef hos filmens produksjonsselskap Summit Entertainment, mener Cage selv bør få mye av æren.

- Publikum har i stor grad kjøpt Nicholas Cage som en stor filmstjerne, og de liker å se ham i roller der han ruller opp et eller annet mysterium, sier han til nyhetsbyrået.

Foruten «Knowing» og «I Love You, Man», var det en også en tredje film som gjorde det bra i USA i helga. Clive Owen og Julia Roberts nye film «Duplicity» spilte inn 14,4 millioner.

«Yatzy» best i Norge
I Norge var det «Yatzy» som gjorde det best av ukas premierefilmer. Ungdomsfilmen havnet på tredjeplass på kinotoppen, bak «Menn som hater kvinner» og «ORPS - the movie».

«Yatzy» bygger på en prisbelønt roman av Harald Rosenløw Eeg. Den handler om Daggi (15), som blir sendt fra Oslo til en ny familie på landet. Han ønsker seg langt vekk, men har ingen steder å dra. Og snart innhentes han av fortida.

• Les Dagbladets anmeldelse av «Yatzy» her.

Den dansk-tyske animasjonsfilmen «Disco-ormene» gjorde det best av helgas internasjonale premierefilmer. Den havnet på 9. plass, tett fulgt av «Che - Argentineren» på 10. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer