Cage topper i USA

«National Treasure» slår Will Smiths «I am Legend»

(Dagbladet.no): Nicolas Cages siste film «National Treasure: Book of Secrets» topper kinolistene i USA og Canada for andre uken på rad, ifølge BBC.

Filmen, som har premiere i Norge 11. januar, er oppfølgeren til «National Treasure» fra 2004.

Denne gangen forsøker skattejegeren Ben Gates (Cage) å avdekke sannheten bak attentatet mot Abraham Lincoln ved å løse en gåte som er gjemt i de 18 sidene som mangler i dagboka til attentatmannen John Wilkes Booth.

Lunken

Den første filmen fikk en heller lunken mottagelse her hjemme. Dagbladets anmelder ga den gang terningkast tre og skrev:

- En blanding av «Indiana Jones» og «Da Vinci-koden», uten humoren til den første og overraskelseselementene til den andre. Den vanvittige historien blir aldri spennende eller fantastisk nok. Ekstramaterialet består av det vanlige (bakomfilm, utelatte scener), i tillegg til noen korte dokumentarer du må løse en rebus for å få tilgang til. Morsom idé, men bare passe morsomt gjennomført. Som filmen for øvrig.

Barnefilm på andre

Men amerikanerne ser i hvert fall ut til å omfavne action-oppfølgeren.

OPPFØLGER: Nicolas Cage og Diane Kruger er tilbake i oppfølgeren til «National Treasure». Her hjemme fikk den første filmen dårlige kritikker, men ifølge amerikanerne er tydeligvis nummer to verd et besøk på kino. I romjula har filmen toppet billettsalget i USA og Canada. Foto: Filmweb
OPPFØLGER: Nicolas Cage og Diane Kruger er tilbake i oppfølgeren til «National Treasure». Her hjemme fikk den første filmen dårlige kritikker, men ifølge amerikanerne er tydeligvis nummer to verd et besøk på kino. I romjula har filmen toppet billettsalget i USA og Canada. Foto: Filmweb Vis mer

Den siste uken har Cage og co spilt inn 35,6 millioner dollar (omlag 200 millioner kroner), noe som samlet gir den en inntjening på over 124 millioner dollar (rundt 600 millioner kroner).

«National Treasure: Book of Secrets» er igjen regissert av Jon Turteltaub og denne gangen har han i tillegg til Cage fått med seg Helen Mirren, som spiller hans mor.

På andreplass i USA denne uka overrasker barnefilmen «Alvin and the Chipmunks» som handler om tre syngende ekorn, mens Will Smiths actionthriller, «I am Legend» ble slått ned én plass fra andre etter tre uker på listene.

I AM LEGEND: På en tredjeplass.
<B>OVERRASKELSE:</B> Barnefilmen «Alvin and the Chipmunks» (Alvin og gjengen) slo Will Smith ned på tredje. I Norge har filmen premiere 08. februar.