– «Californication» er vårt ordspill

Red Hot Chili Peppers saksøker TV-serien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): X-files-kjendisen David Duchovny har gjort et kjempecomeback med den sexy og kritikerroste TV-seriekomedien «Californication», som går på TV 2. Nå reagerer rockebandet Red Hot Chili Peppers på at serien har det samme navnet som deres millionselgende album og kjempehit fra 1999.

Ordet spiller på delstaten der TV-serien utspiller seg og Red Hot Chili Peppers stammer fra, California, og «fornication», som kan oversettes til sex mellom ugifte. Det kan også forstås som «californisering».

- «Californication» er vår signatur-CD, video og låt. Det er ikke riktig at et TV-show skal stjele vår identitet, melder Red Hot Chili Peppers-vokalisten Anthony Kiedis i en uttalelse som er gjengitt av E! Online.

Saksøkte selskapet

Mandag saksøkte rockeveteranene selskapet bak TV-serien, Showtime Networks, for deres bruk av ordet. Det hjelper ikke at ordspillet var å finne på klistremerker allerede på 70-tallet, eller at serieskaperne stadig skriver inn Chili Peppers-referanser. Slik som at en av rollefigurene bærer klengenavnet «Dani California», tittelen på en annen av bandets låter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer