Ideer:

Camarón de la Isla var flamencoens Mick Jagger

Han levde hardt og sjokkerte sitt publikum.

Stjerne i 1977: Camarón de la Isla røykte opptil 80 sigaretter om dagen. Han døde av lungekreft 42 år gammel. Foto: NTB Scanpix
Stjerne i 1977: Camarón de la Isla røykte opptil 80 sigaretter om dagen. Han døde av lungekreft 42 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På 1970-tallet fikk den så tradisjonsbundne flamencoen en etterlengtet vitamininnsprøytning av en ny generasjon musikere. Størst av dem alle var El Camarón de la Isla.

Han brøt med normene og tok sjangeren mange dansesteg videre. I år er det 25 år siden han døde, etter et selvdestruktivt liv fullt av opp- og nedturer.

Den første som virkelig førte flamencoen ut i verden, var den legendariske danserinnen Carmen Amaya, som – akkompagnert av gitaristen Sabicas – smøg seg rundt på de mest prestisjefylte scenene i Buenos Aires, Mexico By og New York, iført de åletrange matador-buksene hun foretrakk framfor de karakteristiske rysjekjolene.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer