TEGNET VERSJON:  Millis Sarri har illustrert Camilla Läckbergs nye barnebok Super-Charlie. Hennes egen sønn er brukt som modell, og Camilla ga illustratøren bilder av alle i familien, slik at boka skulle få en personlig touch. Illustrasjon: Millis Sarri
TEGNET VERSJON: Millis Sarri har illustrert Camilla Läckbergs nye barnebok Super-Charlie. Hennes egen sønn er brukt som modell, og Camilla ga illustratøren bilder av alle i familien, slik at boka skulle få en personlig touch. Illustrasjon: Millis SarriVis mer

Camilla Läckberg er redd for å bli utbrent

Den svenske krimdronninga Camilla Läckberg må trappe ned. - Jeg er sliten, sier hun.

(Dagbladet): - Før Charlie ble født, fant jeg på en fortelling om ham, slik at de andre barna skulle bli vant til ham. Det var en måte å selge ham inn på. Jeg er jo i utgangspunktet økonom - jeg vet hvor viktig det er å selge inn det nye, sier Camilla Läckberg til Dagbladet og ler.

Den svenske forfatteren har gjort enorm suksess med krimbøkene om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström. Bøkene er oversatt til 37 språk, har solgt rundt fire millioner i Sverige, og har et opplag på 600 000 i Norge.

Skriver om familien Nå er hun aktuell med den flunkende nye barneboka «Super-Charlie».

Selv har Läckberg en sønn med samme navn, med politimannen Martin Melin. Begge har to barn på hver side.

Barneboka handler om en familie i Fjällbacka, stedet hvor som Läckberg kommer fra, og en liten gutt med superkrefter. På veggen i stua henger Läckbergs eget brudebilde og mannen i huset er tegnet i politiuniform.

DEN EKTE CHARLIE:  Her er Camilla sammen med sønnen Charlie, som hun har med politimannen Martin. Camilla tror sønnen vil synes det er pinlig å være romanfigur når han blir eldre, men den diskusjonen får de ta da, sier Camilla. Foto: Martin Melin / Privat
DEN EKTE CHARLIE: Her er Camilla sammen med sønnen Charlie, som hun har med politimannen Martin. Camilla tror sønnen vil synes det er pinlig å være romanfigur når han blir eldre, men den diskusjonen får de ta da, sier Camilla. Foto: Martin Melin / Privat Vis mer

- Jeg ville gi boka en personlig touch. Illustratøren har fått bilder av hele familien. Jeg krevde at mine leopardstøvletter skulle med. Jeg er en slik mor som henter i barnehagen med støvletter, sier Läckberg.

- Hva tror du Charlie syns om boka når han blir eldre?

- Helt sikkert at det er veldig pinlig. Han kommer til å spørre om dette virkelig var nødvending, men det får vi ta da. Jeg syns det er på et ganske uskyldig nivå, og etter hvert kommer barna til å ha egne Facebook-profiler og blogger. Jeg er ikke spesielt bekymret, sier Läckberg.

- Er sliten I Sverige er Läckberg nå aktuell med boka «Änglamakerskan», som kommer på norsk til våren. Siden 2002 har den populære forfatteren skrevet åtte romaner, to kokebøker og en barnebok.

Det tar på.

- Jeg er nødt til å roe ned. Det har vært så travelt den siste tida, både profesjonelt og privat. Jeg er sliten, derfor må jeg hente tilbake krefter. Det er fortsatt morsomt å skrive, men jeg kjenner at hvis jeg ikke roer ned nå, vil jeg miste skrivegnisten, sier Läckberg og fortsetter:

- Jeg er veldig trøtt hele tida, det er mye pusling for å få alt til å gå opp.

I løpet av de neste fem åra har hun planer om å skrive to romaner, i tillegg til ei «Super-Charlie»-bok i året. I tillegg skal hun lanseres i utlandet.

- Jeg må vurdere nøyere hva jeg gjør og ikke. Barna har alltid kommet i første rekke. Vi kan ikke klare oss uten hushjelp, og nå har vi fått en engelsk au pair. Mormor og venninner hjelper også til, sier Läckberg.

GIFTET SEG I FJOR:  Läckberg giftet seg med politimannen Martin Melin i fjor. De møttes når hun gjorde reseach til bøkene sine. Nå er Martin skrevet inn i Camillas nye barnebok. Foto: Stella Pictures
GIFTET SEG I FJOR: Läckberg giftet seg med politimannen Martin Melin i fjor. De møttes når hun gjorde reseach til bøkene sine. Nå er Martin skrevet inn i Camillas nye barnebok. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Du har opplevd en voldsom suksess, hvordan har livet ditt forandret seg?

- Veldig mye! Det har vært et enormt mediefokus, både positivt og negativt. Nå forsøker jeg å få sammen livet mitt, prøver å løse det praktisk. Mannen min kommer også til å gå ned i stillingsprosent for å få mer tid, sier Läckberg.

Men å legge pennen på hylla, har ikke den populære forfatteren planer om.

- Absolutt ikke. Jeg kommer til å skrive resten av livet, sier hun.

Tolv filmproduksjoner Forfatteren møtte mannen Martin når hun gjorde research til bøkene sine. Han har bloggen «Coola pappor», og har i høst gitt ut bok med samme navn. Läckberg utelukker ikke et samarbeid i framtida.

Flere av Läckbergs bøker er filmatisert for TV. Nå er et nytt prosjekt i gang med de svenske skuespillerne Claudia Galli og Richard Ulfsäther i rollene som Erica og Patrik.

- Det blir ti TV-filmer og to kinofilmer. «Tyskerungen» er den ene romanen som skal filmatiseres for kino. Det er litt skummelt at noen skal lage film av mine historier, men jeg har mer kontroll nå enn forrige gang. Jeg medeier i selskapet og kontrollfrik. Jeg er med i vurderingene av manus, casting og investering - og har en finger med i alle ledd, sier Läckberg.

Les anmeldelsen av «Super-Charlie» her.

NY BOK:  Krimdronninga Camilla Läckberg har skrevet barnebok om Super-Charlie - en gutt med samme navn som hennes egen sønn.
NY BOK: Krimdronninga Camilla Läckberg har skrevet barnebok om Super-Charlie - en gutt med samme navn som hennes egen sønn. Vis mer