Can Dance

Dansebandmaskinen ruller og går - fullstendig på tomgang.

Can Dance har eksistert i ti år, men debuterer først nå på cd. Og med veteranen Morten Nyhus som arrangør og produsent var de i hvert fall trygge på at de ville låte som de fleste andre norske danseband.

Skjønt - et så mekanisk og tidvis overlesset lydbilde kan jeg ikke huske å ha hørt siden Rune Rudbergs nestenklassiker «Vinger over Europa».

Er det ingen andre produsenter som bryr seg om denne musikken, og som kanskje kunne lurt inn en og annen original vri og luket ut de verste tekstblødmene og nødrimene? For dette minner mest av alt om dårlige bryllupssanger. Den syngende flyvertinnen Kjersti Grov er for eksempel kvinnen bak refrenget «Det er så godt å være to / La oss bygge bo / Vi vandrer sammen på vår vei / Du og jeg» og de underlige konstruksjonene «Livet, min venn, er oss ikke bekjent / Og plutselig en dag har det hendt» og «Trist men sant - en sommer tok slutt (...) Du holdt min hånd ganske beslutt» . Men toppen nås allerede i første låt, der koret helt umotivert synger et rungende halleluja - fordi det liksom rimer på ja og a'!