DEBATT

Canada legaliserer cannabis

Canada gjør cannabis vanskeligere tilgjengelig for unge, henter inn 30 milliarder i skatteinntekter, fratar kriminelle 50 milliarder i illegale inntekter og begraver det internasjonale forbudet.

LEVERTE PÅ VALGLØFTE: Canadas statsminister Justin Trudeau leverte i går på valgløftet om å fremme lovforslaget Cannabis Act, som med virkning fra 1. juli 2018 legaliserer cannabis i Canada. Foto: Charly Triballeau / Afp / NTB Scanpix 
LEVERTE PÅ VALGLØFTE: Canadas statsminister Justin Trudeau leverte i går på valgløftet om å fremme lovforslaget Cannabis Act, som med virkning fra 1. juli 2018 legaliserer cannabis i Canada. Foto: Charly Triballeau / Afp / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en verden hvor folk som Trump og Putin setter dagsorden er det ikke mange liberale fyrtårn igjen. Det som skinner sterkest av dem alle er Candas Justin Trudeau. Mannen er alt det de to ikke er. Han kaller seg feminist. Han har minoriteters rettigheter på toppen av sin agenda. Der verdens Trumper og Listhauger forsøker å lukke sine land mot dem som trenger hjelp, velger han å åpne sitt for de flyktninger Trump avviser.

Også på et annet område er Trudeau et fyrtårn for liberal fornuft. Et av hans sentrale valgløfter i valgkampen var å ta Canada ut av den meningsløse krigen mot narkotika. Trudeau ble valgt på løftet om å legalisere og strengt regulere omsetning av cannabis. I et land hvor kriminelle tjener opp mot 50 milliarder i året på illegal omsetning var dette et viktig valgkampløfte.

I går var «a very important day», sa Bill Blair den tidligere politisjefen i Toronto Trudeau ga oppgaven å gjennomføre legaliseringen. Blairs argument for å få legaliseringen på plass så fort som mulig er den muligheten legal og strengt regulert omsetning gir for å holde cannabis unna barn og unge:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer