Canal Digital vil betale for kunders DPlay-abonnement til 79 kroner. - Nå snakker vi kaffetrakter, sier Discovery om prislappen

Canal Digital tilbyr Discoverys strømmetjeneste DPlay gratis til sine kunder i februar. Discovery vet ikke hvordan de skal tolke gesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag kveld publiserte Canal Digital Norge en melding på sin Facebook-side, der de annonserte at de hadde en midlertidig løsning til dem som ønsker å se TVNorge og de andre Discovery-kanalene i februar.

«Som et alternativ tilbyr vi deg å refundere kostnaden din for DPlay. Følg med på «Min Side» for oppdatert informasjon om hvordan du får refundert din kostnad.» skriver tv-distributøren.

DPlay er Discoverys strømmetjeneste, som ifølge hjemmesiden gjør at man kan se både TVNorge og de andre Discovery-kanalene på dataskjerm så vel som nettbrett.

Prislappen for et DPlay-abonnement er 79 kroner, får Dagbladet oppgitt av TVNorge og Discovery Networks kommunikasjonsdirektør Espen Skoland.

- Avhengige av langsiktighet Han sier at det er hyggelig at innholdet deres blir satt pris på, og at det er en fin gest overfor seerne fra Canal Digital å tilby DPlay i februar.

- Denne uenigheten handler for oss, nettopp, om at vi er avhengige av å få betalt for innholdet vårt — for at vi skal kunne produsere flere gode, norske programmer. Men vi er avhengige av langsiktighet, ikke én måneds horisont, sier Skoland.

Samtidig sier han at Discovery og TVNorge er usikre på hvordan de skal tolke utspillet fra Canal Digital.

- Har det gått opp for Telenor at vårt innhold er mer verdt enn det de har vært villige til å betale til nå? Hvis vi kan få 79 kroner måneden fra Telenor, blir våre opprinnelige krav bare lommerusk. Nå snakker vi kaffetrakter, slår han fast.

Delte meninger Ut fra kommentarfeltet på Canal Digitals Facebook-side har kundene delte meninger om DPlay-tilbudet.

Mens enkelte jubler over å ha mulighet til å se på kanaler som TVNorge og TLC, mener andre at dette er et plaster som ikke dekker kanal-såret.

Noen tolker også DPlay-utspillet som et signal på at forhandlingene mellom Telenor og Discovery ikke kommer til å ta slutt med det første.

Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor sier at bakgrunnen for deres seneste utspill er at de ønsker at kundene deres skal være minst mulig skadelidende.

- De kundene som ønsker det kan få abonnement på DPlay i februar, og så refunderer vi det. Dette er bare en midlertidig løsning, men inntil videre håper vi at dette kan hjelpe.

- Midlertidig situasjon - Hva tenker du om kommentarene fra Skoland?

- Dette er bare en midlertidig situasjon. Dette er noe som vi verken regner med eller forventer vi skal tilby på lang sikt. Vårt eneste mål er å få en avtale på plass, sier Sandstø.

- Det er ikke så relevant å sammenlikne med forhandlingen. Dette gjør vi for å hjelpe våre kunder litt, og har ingen ting med målet å gjøre. Det er viktig å si for vår del at det ikke handler om hva vi mener er riktig verdi på innholdet. 79 kroner i måneden er ikke noe vi har bestemt.

Sandstø har følgende respons til Skolands kaffetrakter-kommentar:

- Det er kanskje de som burde ha spandert DPlay på seerne sine for at de skal få tilgang til innholdet sitt. Vi blir jo bare en vanlig kunde som betaler 79 kroner i måneden. Vi gjør det kun som en hyggelig gest.

- Men Canal Digital-kunder er ikke Discoverys kunder?

- Det er deres seere.

Ikke et signal - Hvis alle deres nær en million kunder skal ha DPlay-abonnement i februar blir prislappen nesten 79 millioner kroner. Er dere villige til å betale det?

- Selvfølgelig. Dette tilbudet er til alle, og så er det opp til hver enkelt om de ønsker å bruke det, sier Sandstø.

Han avviser at DPlay-utspillet er et signal på at forhandlingene kommer til å dra ut i tid.

- Det er ikke et signal i den ene eller andre retningen. Det har ingen ting med forhandlinger å gjøre, og er et rent kundetilbud som vi gjør nå. Vi håper at avtalen kommer på plass igjen så fort som mulig.

- Kan det være aktuelt å spandere DPlay-abonnement på kundene deres også i mars?

- Det blir bare spekulering. Nå tar vi én dag av gangen. Vårt mål er at vi skal komme fram til en avtale.

Espen Skoland i TVNorge og Discovery Networks har følgende svar til Sandstøs kommentar om at Discovery burde ha spandert DPlay på sine seere:

- Den uenigheten handler jo i hovedsak om at vi er avhengige av å få betalt for innholdet vårt. Det er grunnen til at vi ikke har gitt ut DPlay gratis. Hvis vi ikke får betalt kan vi ikke lage innhold, sier kommunikasjonsdirektøren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer