DEBATT

Debatt: Cannabis

Cannabis skal fortsatt være ulovlig

Mange undersøkelser viser at cannabis har en negativ påvirkning på hjernens utvikling.

FORTSATT ULOVLIG: Rusreformen som skal legges fram før årsskiftet vil legge til grunn at bruk og besittelse av cannabis til eget bruk fortsatt skal være ulovlig, skriver kronikkforfatteren. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT ULOVLIG: Rusreformen som skal legges fram før årsskiftet vil legge til grunn at bruk og besittelse av cannabis til eget bruk fortsatt skal være ulovlig, skriver kronikkforfatteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Cannabis har blitt mye sterkere og dermed farligere de siste årene. Innholdet av virkestoffet THC har økt dramatisk. Samtidig har unge mennesker fått mer liberale holdninger til å prøve stoffet, og politiet melder at stadig flere unge tror cannabis er blitt lovlig. Cannabis er ikke lovlig, og det er heller ingen planer om å gjøre det lovlig.

I flere år har ungdommens rusbruk blitt redusert, og snakkisen har vært at ungdommen har blitt mer «skikkelig». Men nå melder forskerne ved NOVA, som står bak Ungdata- undersøkelsene, at den såkalte «skikkelighetstrenden» blant unge har snudd. Det handler blant annet om cannabis.

Årets tall viser at det har vært en økning både i andelen som har prøvd slike stoffer og i andelen som har blitt tilbudt hasj eller marihuana. Særlig blant gutter på videregående skole har det vært en økning, men også blant ungdomsskoleelever. Deretter øker det markant med alder, viser tall fra Ungdata.

På slutten av videregående har 25 prosent av guttene og 13 prosent av jentene prøvd hasj eller marihuana i løpet av det siste året. Nesten halvparten av guttene på videregående har blitt tilbudt cannabis minst én gang i løpet av det siste året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer