Cannes bra, hjemme best

CANNES (Dagbladet): Sharon Stone er tilbake i filmbransjen etter et par års pause. - Men nå har jeg lært å beskytte meg selv og vil ikke være så mye i rampelyset mer.

Skjønt; mer i rampelyset enn på den røde løperen i Cannes skal det vanskelig gjøres å komme. Til tross for sterk konkurranse fra Milla Jovovich, Latetia Casta og andre franske skjønnheter, ble Stone midtpunkt på festivalåpningen i går kveld. Hun så heller ikke ut til å mistrives med det. I en dypt utringet kjole med himmelhøy splitt inspirerte hun blitzskytterne langs løperen til heftige heiarop.

- Jeg blir faktisk litt sjenert når fotografene hyler «Sharon! Sharon!» igjen. Jeg har vent meg til bare å være «honey» eller «mom». Og det trives jeg faktisk bedre med.

Filmstudent

For superstjernen har vært hjemmeværende siden hun sist besøkte Cannes med «The Mighty» i 1999. Etter mange mislykte forsøk på å bli gravid, adopterte hun og ektemannen Phil Bronstein for to år siden sønnen Roan Joseph. Tilbakekomsten til filmverdenen ble utsatt ytterligere av en hjerneblødning i fjor høst.

- Men dette er en fin måte å gjøre comeback på, som filmstudent i Cannes, sier Stone.

Hun er nemlig ikke tilbake med noen ny film, men som jurymedlem under David Lynchs ledelse i Cannes.

Brede smil

Lynch har også fått med seg smellvakre Michelle Yeoh fra «Snikende tiger, skjult drage» og indonesiske Christine Hakim , og for en gangs skyld var det de ellers så alvorstunge jurymedlemmene som stjal showet foran festivalpalasset i går kveld.

Hvor alt var bare glitter og glade grimaser. Det er tonen nå, på festivalen som en gang var kjent for å hilse enkelte skuespillere og regissører med buing og pipekonsert. Nå får de enten entusiastisk eller høflig applaus. Woody Allen , som ankom med kona Soon Yi Previn og veldreide motspillere fra sin nye film, fikk begge deler for «Hollywood Ending» i går.

Ingen ny film

Men Sharon Stone møtes med hyl og hvin uansett hva hun gjør i Cannes. Festivalen glemmer aldri hennes entré som femme fatale i «Basic Instinct» i 1992, der hun etter et sekunds skifte av sittestilling ble talk of the town .

Hadde hun truse på, eller ikke?

Hva som blir hennes neste film, er ennå usikkert. Noen ny «Basic Instinct» blir det definitivt ikke. Det har hun sagt et endelig nei til.

- Jeg vil spille kvinner på min egen alder. Være den jeg er, sier Stone.

Og aller helst være hjemme.

COMEBACK I CANNES: Småbarnsmor og nylig friskmeldte Sharon Stone kom tilbake til Cannes og filmbransjen i går og ble møtt med jubel.
HJEMMEFAVORITT: Milla Jovovich, som spilte «Jeanne d'Arc», trives på rød løper.
JURYMEDLEMMER: Michelle Yeoh, Sharon Stone og Christine Hakim har bestemt seg for at juryarbeidet i Cannes skal være morsomt også.