Renate Reinsve:

Cannes-debut

For ti år siden hadde skuespiller Renate Reinsve (33) sitt første møte med filmverdenen i «Oslo 31. august». Nå har hun landet sin første hovedrolle i Joachim Triers Cannes-aktuelle film «Verdens verste menneske».

CANNES-DEBUT: Renate Reinsve (33) får en pangstart på karrieren etter å ha spilt sin første hovedrolle i Joachim Triers Gullpalmenominerte film «Verdens verste menneske». Foto: Pernille Sandberg / Oslo Pictures
CANNES-DEBUT: Renate Reinsve (33) får en pangstart på karrieren etter å ha spilt sin første hovedrolle i Joachim Triers Gullpalmenominerte film «Verdens verste menneske». Foto: Pernille Sandberg / Oslo Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Renate Reinsve (33) spiller i sin første hovedrolle som Julie i Joachim Triers nye dramakomedie om kjærligheten i vår tid, «Verdens verste menneske». Nå har filmen blitt nominert til Gullpalmen i årets Cannes-festival, og blir dermed den første norskspråklige filmen i hovedkonkurransen siden Anja Breiens «Arven» i 1979.

Gjennombrudd

Dagbladet møter Reinsve over Zoom en varm dag i juni for å snakke om hovedrollen, Cannes-nominasjonen og det siste året. Den 33 år gamle skuespilleren snakker om hvordan det er å få et slikt gjennombrudd med sin aller første rolle.

- Det var jo helt uvirkelig. Jeg klarte nesten ikke tro på det da han sa det. Det er så stort. Bare det å spille i hans film, spille hovedrollen, og at han skrev den med meg i tankene på toppen av det var helt fantastisk, sier Reinsve til Dagbladet.

Ekstremt tappet

Reinsve er utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen, og debuterte på scenen i Trøndelag Teaters oppsetning av «Peer Gynt» i 2013. Den unge skuespilleren fikk både sin første filmrolle og første møte med Trier da hun spilte i «Oslo 31. august» for ti år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer