PLAKATEN: Det er denne plakaten som har fått folk til å reagere. Lårene er betydelig smalere enn de er i originalbildet fra 1959. Foto: Promoplakat
PLAKATEN: Det er denne plakaten som har fått folk til å reagere. Lårene er betydelig smalere enn de er i originalbildet fra 1959. Foto: PromoplakatVis mer

Cannes filmfestival i hardt vær etter fotofikling: - Skuespillerens bein ser tynnere ut

Photoshoppet skuespiller tynnere.

(Dagbladet): Cannes filmfestival høster kritikk for måten de har redigert festivalens plakat, som ble offentliggjort tidligere denne uka.

FILMSTJERNE: Claudia Cardinale er en italiensk filmstjerne. Bildet er tatt i 1963. Foto: AP / Giuliu Bruglio / NTB scanpix
FILMSTJERNE: Claudia Cardinale er en italiensk filmstjerne. Bildet er tatt i 1963. Foto: AP / Giuliu Bruglio / NTB scanpix Vis mer

På plakaten er et bilde av den kjente italienske skuespilleren Claudia Cardinale, som svinger seg i en runddans på et tak i Roma.

Originalbildet er tatt i 1959, og viser en skuespiller med tydelig fyldigere lår enn versjonen som er brukt i Cannes' promoplakat.

Protester på Twitter

En animasjon som har spredt seg på Twitter, plasserer de to bildene oppå hverandre, og illustrerer hvordan de to fotografiene nå skiller seg fra hverandre.

- Cannes synes ikke filmlegenden Claudia Cardinale er tynn nok, står det i tweeten.

Også andre har reagert på fotofiklinga av det orginale bildet.

- Cardinale gikk ned en kjolestørrelse bare ved å spinne en runde, skriver bladet Liberation.

- Selv om plakaten er fantastisk, kan vi tydelig se at fotografiet beklageligvis er blitt fiklet med sånn at skuespillerens bein ser tynnere ut. Det er så synd, skriver bladet Telerama.

- Ingen kommentar

Skuespilleren Claudia Cardinale er nå 78 år gammel. Hun har uttalt seg om på Cannes filmfestivals hjemmeside.

- Jeg har ingen kommentarer til den kunstneriske jobben som er gjort på denne nettsida. Det er en plakat som, bortsett fra å representere meg, representerer en dans, en flukt, skriver Cardinale.

Cardinale skriver at bildet er blitt retusjert for å framheve hennes grasiøsitet, og for å forandre henne til en drøm. Hun mener derfor at man ikke trenger å ta hensyn til hvor nært virkeligheten bildet ligger.

- Som en svoren feminist, kan jeg ikke se hvordan dette bildet ikke respekterer kvinner. Det er så mange andre ting å diskutere i verden. Dette er bare film, la oss ikke glemme det, skriver hun.

Den 70. Cannes filmfestivalen åpner den 17. mai og varer til 28. mai.