Filmfestivalen i Cannes

Cannes: Gnisning mellom Will Smith og Pedro Almodóvar

Årets debatt er om filmer som er laget for strømming skal få lov å delta på verdens viktigste filmfestival.

SMILTE TIL FOTOGRAFENE: Men Pedro Almodòvar og Will Smith har smått ulikt syn på hvorvidt kinofilmen bør beskyttes mot Netflix-filmen. Foto: Anne-Christine Pouloulat / AFP / Scanpix.
SMILTE TIL FOTOGRAFENE: Men Pedro Almodòvar og Will Smith har smått ulikt syn på hvorvidt kinofilmen bør beskyttes mot Netflix-filmen. Foto: Anne-Christine Pouloulat / AFP / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): - Jeg hadde planer om å være sexy, men det gikk rett ut av vinduet i dag, tøyset Will Smith.

- Ettersom jeg skal se to eller tre filmer om dagen tror jeg jeg må satse på komfort heretter.

Den amerikanske filmstjernen sitter i årets jury i filmfestivalen i Cannes, som starter i dag, og stilte til møte med pressen i skjorte og vest — noe han ifølge seg selv angret under fotoshooten i 26 graders solskinn. Juryformann og filmskaper Pedro Almodóvar stilte i hatt, skjorte og jakke i et mangfold av farger og syntes ikke å være plaget av solskinnet. De to hadde også litt forskjellige syn på den store debatten under årets festival: Hvorvidt festivalen bør omfavne filmer som er laget av strømmegiganter for Netflix, og først og fremst for mindre skjermer.

Forsvarer kinofilmen

- Digitale plattformer er berikende, men de bør ikke gå på bekostning av eksisterende kunstformer som kinofilmen, sa Almodóvar.

- De bør ikke endre tilbudet til publikum. Jeg tror den eneste løsningen er at den nye formene aksepterer og underkaster seg det eksisterende regelverket. Og jeg tror det er den eneste måten fordi jeg personlig ikke kan forestille meg at gullpalmen skal kunne gå til en film som ikke kan sees på det store lerretet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer