Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cappelen må kutte

Forlagets ansatte ble i går informert om at forlaget må kutte i utgiftene.

Detaljene i kuttene vil avgjøres gjennom forhandlinger mellom Handel og kontor, fagforeningen der de aller fleste ansatte er organisert, og ledelsen.

Heger bekrefter

-  Dette er ikke noe annet enn det som har skjedd i Aschehoug og Gyldendal, kommenterer Anders Heger, direktør i litterær avdeling. Innholdet i nedskjæringene er uklart, men etter det Dagbladet får opplyst står forlaget foran en omorganisering med sluttpakker:

-  Det er riktig at det skjer ting hos oss som det gjør hos Aschehoug og Gyldendal. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Heger.

Dagbladet har fått vite at innsparingene ifølge Cappelens administrerende direktør, Sindre Guldvog, gjelder de avdelingene som gikk dårlig i 2005. Dermed må litterær sektor, faktasektoren, salgs- og markedsavdelingen og Bokklubben gjøre klart for kutt.

Undervisningssektoren, som lager undervisningsbøker for alle trinn fra barneskolen til universitet, rammes ikke av kuttene. Det gjør heller ikke Sentraldistribusjon.

Anne-Berit Tuft, klubbleder i Cappelen, bekrefter at de ansatte i går fikk presentert en situasjon som kan medføre nedbemanning. Cappelen har noe over 320 ansatte, medregnet de 70-80 som jobber i Sentraldistribusjon.

- Er ikke overtallige

Etter det Dagbladet forstår ønsker ledelsen en nedbemanning som innebærer at staben reduseres med nær 10 prosent

Nær 95 prosent av Cappelens ansatte er organisert i Handel og Kontor, noe klubbleder Tuft ser som en styrke.

-  Jeg vil holde fast ved at vi ikke har rom for nedbemanning, sier hun. Ledelsens konklusjon om behov for nedbemanning deles ikke av de ansatte.

-  Vi går inn for omorganisering, ikke for nedbemanning og bruk av sluttpakker, sier Tuft.

Hver torsdag sender Dagbladet nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis.

Meld deg på:

litteraturavisa kulturavisa
Navn:
E-post:
ORDKNAPP: Men Anders Heger bekrefter kutt i Cappelen. Hans egen sektor, som står for skjønnlitteraturen og dokumentarbøker, må under sparekniven.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling