Cappelen-prisen til Erlend Loe

På tampen av en høst full av godord om forfatteren Erlend Loe, fikk han i dag Cappelen-prisen på 50 000 kroner for sitt forfatterskap.

Erlend Loe (28) ble kultforfatter etter fjorårets roman «Naiv. Super». I høst har han fått stor oppmerksomhet for oversettelse av Hal Sirowitz' diktsamling «Sa mor», som handler om en jødisk gutts oppvekst og hans forhold til moren.

  Ifølge forlaget er den blitt en av høstens mest etterspurte.

Humor

Det var i en bokhandel i New York trønderen Erlend Loe fant forfatter-broren han aldri hadde hørt om før, og som viste seg å ha enda råere humor enn ham selv. Diktene er lattervekkende, men har en noe tragisk bunn.

  Selv har Erlend Loe ifølge Aftenposten sagt at han har viet sitt forfatterskap til motstanden mot å bli voksen. Han debuterte i 1993 med «Tatt av kvinnen».

Populær

Loe har også skrevet flere bøker for barn. For «Den store røde hunden» ble han sammen med tegneren Kim Hiorthøy tildelt Kulturdepartementets bildebokpris for norsk barne- og ungdomslitteratur i fjor.

  I tillegg til kritikerros og godt salg i Norge, forteller forlaget om interesse i utlandet for forfatteren som bor og jobber i Oslo.

 På høstens bokmesse i Frankfurt sa forlegger Anders Heger seg svært fornøyd med at Loe er oppdaget blant annet i Nederland.

(NTB)