Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Caprino (79) med dataspill

Ivo Caprino nærmer seg 80 år, men har flere ferske ideer enn noensinne. Et dataspill basert på «Flåklypa Grand Prix» er siste nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat tidsnok til å bli årets julegave, kommer spillet der du kan sette deg bak rattet i Il Tempo Gigante og kjøre Blodstrupmoen av veien. Eller omvendt:

- Ja da, det er laget for to spillere, og her kan far kjøre mot sønn, sier Caprino.

Spillet har et fire timer langt program, inkludert deltakelse i byggingen av Reodor Felgens fartsvidunder.

Utstilling

Dokker og rekvisitter fra Flåklypa er blant innholdet i en Caprino-utstilling som Wenche Foss åpner på Filmens Hus i Oslo i morgen kveld. Da starter Oslo Animation Festival, med flere av Caprinos klassikere på programmet - sammen med smakebiter fra hans store produksjon av reklame- og oppdragsfilm.

Men selv om hans gamle dokkefilmer fortsatt forbauser med sin finurlighet, har den 79 år gamle mesteren for lengst forlatt filmformatet til fordel for ny teknologi.

Først supervideografen, kjent fra Nordkapp og Hunderfossen, nå computerbasert animasjon - men det aller nyeste er de datastyrte vognene som skal ta publikum gjennom eventyrslottet ved Hunderfossen i sommer.

Flere spill

Og framtidsplanene er klare: Blir Flåklypa-spillet en så stor suksess som filmskaperen tror og håper, går han i gang med Den sjuende far i huset, Askeladden, Veslefrikk med fela - og resten av figurene fra eventyrfilmene.

STILL GOING:Ivo Caprino (79) som snart lanserer sitt første dataspill, synes ha passer best sammen med den sjuende far i huset.