Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Caprino-dommen er klar

Ikke ulovlig, ifølge Sør-Gudbrandsdal tingrett.

IKKE ULOVLIG ETTERLIGNING: Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukruststiftelsen) og Hunderfossen Familiepark etter at familieparken åpnet en ny attraksjon basert på bilen Il Tempo Gigante.» T.v. Caprino´s advokat Tomas Myrbostad. FOTO: INGAR STORFJELL
IKKE ULOVLIG ETTERLIGNING: Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukruststiftelsen) og Hunderfossen Familiepark etter at familieparken åpnet en ny attraksjon basert på bilen Il Tempo Gigante.» T.v. Caprino´s advokat Tomas Myrbostad. FOTO: INGAR STORFJELL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Berg-og-dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark er ikke en ulovlig etterligning fra filmen «Flåklypa Grand Prix», ifølge Sør-Gudbrandsdal tingrett, skriver NTB.

- Vi er selvsagt veldig fornøyd med at retten er helt enig i våre og Aukrust-stiftelsen vurderinger. Vi har hele veien ment at vi har opptrådt korrekt i denne saken, sier konserndirektør for Hunderfossen familiepark, Per Arne Slapsø til Dagbladet.

- Skuffet To måneder etter at rettssaken pågikk i Oslo tingrett er dommen falt i saken som Caprino Filmsenter anla mot Hunderfossen Familiepark og Aukrust-stiftelsen, om rettigheter i Flåklypa-universet.

Caprinos advokat Tomas Myrbostad forklarer at hans klient naturligvis er skuffet, men sier det er for tidlig å uttale seg om dommen skal ankes.

- Vi er veldig skuffet. Nå må vi lese dommen som er et omfattende dokument. Før vi har gått gjennom den, er det for tidlig å si hva vi gjør videre, sier Myrbostad til Dagbladet. 

Saken handler om den nye berg-og-dalbanen i Hunderfossen Familiepark, «Il Tempo Extra Gigante», der vogna er utformet som en større utgave av bilen Il Tempo Gigante.

- Drifte videre Familieparken hevder at bilen er bygget på Kjell Aukrusts originaltegninger, og viser til at de hadde inngått en avtale med Aukrust-stiftelsen, som forvalter rettighetene til forfatteren og illustratøren.

Caprino mener derimot at utformingen er basert på bilen som ble laget til spillefilmen Flåklypa Grand Prix, og at Caprino Filmsenter og Aukrust-stiftelsen derfor har felles opphavsrett.

- For vår del vil vi nå fortsette å drifte «Il Tempo Extra Gigante» som tidligere. Dette har vært en sak som har krevd mye og grundige forberedelser. Nå gleder vi oss til å legge saken bak oss, og ser fram til å videreutvikle samarbeidet med Aukrust-stiftelsen, sier Slapsø.

Tidligere i dag skrev Dagbladet at Flåklypa-rettssaken har kostet åtte millioner så langt.

Hadde tro på medhold Ivo Caprinos selskap, Caprino Filmsenter, ledes i dag av sønnen Remo.

Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukruststiftelsen) og Hunderfossen Familiepark etter at familieparken åpnet en ny attraksjon basert på bilen §'Il Tempo Gigante.» Lillehammer. Misnøyen er stor allerede første dag av rettssaken mellom Aukrust-stiftelsen, Hunderfossen Familiepark AS og Caprino Filmcenter. Sør-Gudbrandsdal tingrett. Fra v.: Advokat Are Stenvik og Lars Espen Akrus, Aukruststiftelsen FOTO: INGAR STORFJELL  
Caprino Filmsenter har saksøkt Kari og Kjell Aukrust Stiftelse (Aukruststiftelsen) og Hunderfossen Familiepark etter at familieparken åpnet en ny attraksjon basert på bilen §'Il Tempo Gigante.» Lillehammer. Misnøyen er stor allerede første dag av rettssaken mellom Aukrust-stiftelsen, Hunderfossen Familiepark AS og Caprino Filmcenter. Sør-Gudbrandsdal tingrett. Fra v.: Advokat Are Stenvik og Lars Espen Akrus, Aukruststiftelsen FOTO: INGAR STORFJELL   Vis mer

- Uten Ivo Caprinos innsats i Flåklypa Grand Prix ville ikke Flåklypa-universet vært like attraktivt, og den innsatsen gir rettigheter, har advokat Thomas Myrbostad, som representerer Caprino Filmsenter, tidligere sagt til NRK.

Aukrust-stiftelsen, som representeres av advokat Are Stenvik, har tidligere sagt at Ivo Caprino aldri gjorde noe forsøk på å ta kontroll over Aukrust-universet.

- Men nå hevdes det, og det er for første gang, 40 år etter premieren på Flåklypa Grand Prix, sa Stenvik i august.

Konsernsjef Per Arne Slapø i Hunderfossen Familiepark sa nylig til Dagbladet at han føler seg sikker på at rettighetene som er lisensiert til dem via Aukrust-stiftelsen ikke kan veltes av kravet fra Caprino Filmsenter.

- Vi har veldig god tro på at Aukrust-stiftelsen og Hunderfossen Familiepark får medhold i saken, sa Slapø.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!