Caprinos beste

Caprino filmen vi alle husker best er nok «Flåklypa Grand Prix», men han har levende gjort våre norske folkeeventyr en gang for alle. Hva er din Caprino-favoritt?

En nasjonalskatt er borte

Nylig fikk «Flåklypa Grand Prix» med Solan, Ludvik og co. oppleve dataalderen. Før jul gikk de fra film til dataspill. Selv om det er disse figurene mange forbinder med Ivo Caprino har han levende gjort en rekke av vår kjære og kjente eventyr.

Ondt i tennene

For hvem husker vel ikke de små basillene Karius og Baktus basert på Torbjørn Egners eventyr? De ble så rørende gjenskapt av Caprino i filmen at vi ikke kunne gjøre annet enn å synes synd på dem der de ble spyttet ut av munnen til Jens og ned i sluket mot en ukjent skjebne.

Ivo Caprino står bak de mest kjente og kjære dukkeanimasjonene i norsk film. Han har udødeliggjort «Askeladd og de gode hjelperne», «Reve-enka» og «Sjuende far i huset» for å nevne noen.

Ugler

Men Caprino har også lag vanlig spillefilm. Han står bak den norske klassikeren «Ugler i mosen»(1959). Familien Monsen arver et hus på landet og her begynner mystiske ting å skje. På rollelisten sto Lille Grethe (Grethe Kausland), Turid Balke og Kjetil Bang-Hansen.

Stem på din Caprino-favoritt!