«Captain Kurt» inntok London

Kurt Nilsen var tydelig nervøs da han holdt sin første showcase for medie- og bransjefolk i London i går kveld. Men Idol-Kurt sang ni låter til vennlig applaus fra salen.

LONDON (Dagbladet): «World Idol»-vinneren var i byen for å vise at mannen engelsk presse elsker å sammenlikne med Hobbiten i «Ringenes herre»-filmene, kan mer enn å etterlikne U2-Bono.

Etter innsatsen i går kan Nilsen ikle seg et nytt artistnavn i framtida - Captain Kurt. I likhet med den gamle Star Trek-kapteinen Captain Kirk utstrålte Kurt Nilsen en entusiasme for jobben, kombinert med en sindig scenero, som ville fått langt mer drevne musikere til å bli grønne av misunnelse. For det er i musikken Kurt står sterkest. Med tid og stunder blir nok engelsken atskillig bedre. I går var det mye pusting i mikrofonen, svetting og stotrende engelsk.

Øl og pizza

- Jeg pleide å spille for pizza og øl. Og jeg trodde aldri jeg skulle spille i London. Jeg så for meg at jeg kom til å være den karen som spilte i band, men som aldri kom noe sted, fortalte Kurt Nilsen på scenen i London. Før han snublet litt i engelsken sin:

- Oh, shit! I don't know how to say that. But I am very satisfied being here, sa han.

Fra første sekund i åpningslåten «Wedding's Off» er det tydelig at denne mannen elsker å stå på scenen og synge pop. I går smittet det over på publikum, som lot seg sjarmere. Han sang ni sanger, deriblant «All You Have To Offer», «Beautiful Day», «Here She Comes» og hiten «She's So High».

- Kurt har skrevet seks av de åtte sangene selv. Og det viser at selv om «Idol»-formatet har fått mye kritikk, gjør det ingenting når det betyr at vi kommer over folk som Kurt. Dette var enestående, oppsummerte internasjonal promosjef Dave Shaz i BMG nordmannens innsats i går.

- Jeg er veldig fornøyd. Og jeg har vært veldig nervøs i dag. Men jeg tror det har noe med jorda jeg står på. Det er noe spesielt å spille i England, sier Kurt.

- Er du innstilt på å satse i Storbritannia?

- Absolutt. Jeg gjorde 17 radiointervjuer bare i går, og etter en snartur til Bergen skal jeg reise med bil til radiostasjoner fra Glasgow i Skottland til Somerset i Sør-England.

- Hva slags følelse har du i magen nå?

- Følelsen i magen nå er at det har gått veldig bra. Jeg hadde litt problemer på scenen med å holde tunga rett i kjeften.

- Hva slags forventninger har du?

- Jeg har ingen forventninger. Hvis du begynner å tro at du i morgen vil selge 50000 plater, da er du garantert at det ikke kommer til å skje. Og jeg vil ikke være noen døgnflue. Det er bedre å jobbe sakte og langsiktig, sier Kurt Nilsen.

Herr og fru Beckham

Mandag kveld var Kurt Nilsen på samme fest som David og Victoria Beckham. Det var i anledning av at firmaet til den tidligere Spice Girls-manageren Simon Fuller, 19 Management, holdt fest i Royal Albert Hall.

- Det var artig. Annie Lennox og Dave Stewart spilte et livesett så jeg fikk skikkelig gåsehud.

- Møtte du ekteparet Beckham?

- Nei, jeg holdt meg mest i bakgrunnen. Men David Beckham kom opp på scenen og introduserte Victoria som kona si og sa «nå skal hun synge for dere». Det var så komisk at du kunne le deg i hjel. Hun kom på scenen og sang fire sanger - med playback - sier Kurt Nilsen og flirer godt.

VORSPIEL: De tok minikonserten som et minivorspiel før fotballkampen med Chelsea, men Kurt Nilsen klarte å sjarmere medie- og bransjefolkene i London.
MØTTE FANSEN: Etter konserten i gamle Villiers Theatre ved Embankment i London i går kveld, møtte Kurt Nilsen godt voksne fans som skrøt av opptredenen hans.