Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Caravaggio funnet nedstøvet på slott

Britiske kunsteksperter har funnet et maleri av kunstneren Caravaggio på et bortgjemt lager på slottet Hampton Court.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronning Elizabeth har dermed fått en enda større kunstsamling.

Maleriet var dekket av et tykt lag støv da ekspertene fant det, og det ble først antatt at det bare var en kopi de hadde oppdaget på Hampton Court, vest for London.

Etter seks år med restaurering og studering har imidlertid kunstekspertene endret mening og sier de har oppdaget det antatt forsvunne maleriet «The Calling Of Saints Peter And Andrew», et av få verk som fremdeles finnes etter den italienske maleren Michelangelo Merisi da Caravaggio.

Det antas at maleriet er verdt over 50 millioner pund, eller i underkant av 610 millioner kroner, og Desmond Shawe-Taylor, som har ansvaret for dronning Elizabeths kunstsamling, kaller maleriet passende for en «enorm utvidelse av den kongelige samlingen».

Maleriet har vært i den britiske kongefamiliens eie i nesten 400 år.

(NTB)

LES OGSÅ:

LÅ NEDSTØVET I ENGELSK SLOTT: Et antatt tapt maleri av Caravaggio,  «The Calling Of Saints Peter And Andrew». Foto: AP / SCANPIX
LÅ NEDSTØVET I ENGELSK SLOTT: Et antatt tapt maleri av Caravaggio, «The Calling Of Saints Peter And Andrew». Foto: AP / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!