Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Carew klager

John Carew klager inn Se og Hør og TV2 til PFU. Fotballspilleren mener Se og Hør brøt fem presseregler og TV2 en i sin omtale av farskapssaken mot ham.

(Dagbladet.no): I morgen behandles sakene i Pressens Faglige Utvalg. John Carew klager på to reportasjer i Se og Hør og ett innslag i TV2s «God kveld, Norge».

Se og Hør er klaget inn for omtale av private forhold, for å ha brutt en avtale og for å ikke ha gitt mulighet til å svare på kritikk og beskyldninger. Både TV2 og Se og Hør er innklaget for å ha brukt sønnens navn og å ha vist bilder av barnet.

«Ethvert barn har krav på en skjermet oppvekst», skriver John Carews agent, advokat Per A. Flod, i klagen.

Avtale

«Det må være tillatt i vårt samfunn å være en god idrettsutøver uten samtidig å måtte akseptere at det mest private av ens eget privatliv brettes ut i offentligheten», skriver Flod.

Han beskylder Se og Hør for å ha lurt seg til en avtale om et eksklusivt intervju med Carew i Roma, mot at de ikke skulle skrive om farskapssaken.

På flere punkter er partene uenige om hva som har skjedd. Se og Hørs sjefredaktør Odd J. Nelvik avviser at der noen gang har vært en avtale mellom Carew og ukebladet. Han benekter at reporteren som arbeidet med saken har beklaget omtalen overfor Carew og Flod. I sitt tilsvar viser Se og Hør også til utsagn Flod nekter å ha kommet med.

Hva som er sant skal PFU ikke ta stilling til i morgen. De skal bare vurdere om Se og Hør og TV2 har brutt Vær Varsom-reglene.

Støtte

Se og Hør skrev om saken første gang i august i fjor, før Carew hadde avlagt farskapstest. I oktober var testen klar, Carew erkjente farskapet, og Se og Hør trykte bilder av barnet. Samme uke snakket Carew offentlig om saken for første gang, i Dagbladet.

- For meg er Se og Hør symbolet på useriøs journalistikk, sa Carew, og omtalte bildebruken som trist, overraskende og sjokkerende.

- Jeg kommer til å beskytte sønnen min så godt jeg kan fra media. Jeg ber alle om å respektere det ønsket, sa Carew.

Han fikk støtte fra Norsk Presseforbunds Per Edgar Kokkvold, som ba ham klage til PFU. Få dager etter viste også TV2 bilder av Carews sønn.

Per A. Flod og John Carew ønsker ikke å uttale seg om PFU-klagene.

KLAGER: John Carew.