Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Carew vant over Se og Hør og TV 2

John Carew vant en klar seier over Se og Hør og TV 2 i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i går. Fotballproffen er glad og lettet.

Gjennom sin advokat Per A. Flod sendte Carew inn en klage til PFU etter den mye omtalte farsskapssaken i fjor sommer. Se og Hør avslørte saken i et nummer, og offentliggjorde navn og bilde av sønnen i et annet. TV|2 ble også innklagd. Programmet «God kveld, Norge» bragte bilder av mor og sønn etter at farskapsspørsmålet var avgjort.

- John Carew er glad og lettet for avgjørelsen i PFU, sier hans advokat Per A. Flod.

- Men sakene har jo stått på trykk, og alt har jo vært mest til skade for sønnen. Selvfølgelig har det vært belastende for John også. Spesielt var det ille i fjor høst, da han så at media gikk løs på ham uten at han følte han kunne ta til motmæle - uten å gjøre vondt verre, sier Flod.

PFU skriver i sin begrunnelse at Carews kjendisstatus kan «rettferdiggjøre eksponering av intime sider ved hans privatliv».

- Menneskers seksualitet er noe av det mest private og intime som finnes. I tillegg dreier slike saker seg om et barn, som har selvstendig krav på integritet, sier fungerende PFU-leder Hilde Haugsgjerd til fagbladet Journalisten.

Flod sier at det ikke er utelukket at saken nå kan bli bragt for retten.

- Vi har ikke fått drøftet dette enda. Det kunne jo vært fristende å kjøre saken videre med denne seieren. Samtidig ønsker vi ikke å bringe saken ut i offentligheten igjen, sier Flod til dagbladet.no

FIKK MEDHOLD: - Jeg er glad og lettet, sier John Carew via sin advokat Per A. Flod. I går fikk han støtte i Pressens Faglige Utvalg for sin klage mot Se og Hør og TV 2.