«Carl Barks er selve julemesteren»

Vi anmelder 44 ferske julehefter.

STÅR TIL SEKS: Et norsk og et oversatt julehefter får sekser på terningen av Dagbladets anmelder.
STÅR TIL SEKS: Et norsk og et oversatt julehefter får sekser på terningen av Dagbladets anmelder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra Donald Duck til Knoll og Tott. Ingen folkeslag i verden forbruker flere julehefter enn nordmenn. Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup har vurdert årets 44 tegneserie-hefter.

Norske julehefter   Lars Lauvik: «Eon» (Egmont) Takket være sin spesialskrevne novelle «Jakten på julestjernen», går Lauvik til topps blant årets norske serieskapere, med en blanding av H.C. Andersen-sentimentalitet og sine egne viltre «dyreserier», utført i en raffinert svart/hvitt noir-estetikk. Resten av bladet preges av halsbrekkende, til dels absurd humor innenfor tegnerens velkjente, raffinerte serieunivers.

  Knut Nærum, Tormod Løkling og Arild Midtun: «Donald med hammeren» (Egmont) Vaskekte norsk Donald-variant, utført av folk som kjenner sin andedamm til bunns. Hovedhistorien er best. I likhet med sitt forbilde Carl Barks (hvem ellers?) blander de Donald med kjente historiske omgivelser, nærmere bestemt norrøn gudelære. Tors hammer blir stjålet av Loke, som vil ta kål på julenissen. Mesterlig fortalt, i de beste tradisjoner.

  Frode Øverli: «Pondus» (Egmont) Mye friskt og vinterlig stoff i dette heftet, som vanlig forsynt med suveren replikkunst og elleville tegninger. For å slippe å gå tur med bikkja Bjarne, velger Pondus og Påsan å slippe ham ut i et hjemmelagd (av Påsan), motorisert flygeapparat. Litt søkt, men det reddes av Øverlis sedvanlige sans for crazy situasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer