TERAPEUTISK EFFEKT:  I går sang Carl Espen for hele Europa. I dag forteller han at «Silent storm» har hatt en terapeutisk effekt på ham.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TERAPEUTISK EFFEKT: I går sang Carl Espen for hele Europa. I dag forteller han at «Silent storm» har hatt en terapeutisk effekt på ham. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Carl Espen åpner opp om ensomheten

- Har selvfølgelig preget meg.

KØBENHAVN (Dagbladet): - Vi feiret med familien, venner og NRK. Først på hotellet, så gikk en gjeng av oss videre til Euroclub. Det var veldig gøy, sier Carl Espen Thorbjørnsen (31) til Dagbladet.

I går var det klart for årets finale i Eurovision. Til slutt endte Carl Espen Thorbjørsen på en 8. plass og han sanket 88 poeng. Han var godt fornøyd - og sliten - da han møtte den norske pressen søndag formiddag.

Etter det ble klart at østerriske Conchita Wurst stakk av med seieren, fortalte Carl Espens låtskriver og kusine Josefin Winther at de skulle feire med urtete. Det ble det riktignok ikke, men det ble øl og hygge med de aller nærmeste natt til søndag.

- Det var veldig kjekt å feire med familien. Jeg har ikke sett dem på nesten tre uker, så det var veldig kjekt å møte dem. Mamma var veldig stolt og veldig, veldig glad, sier Carl Espen.
- Ensomhet Det har vært mye snakk om at «Silent Storm» er skrevet spesielt til Carl Espen og at han bærer på en stille storm av følelser inni seg. I det danske mediehuset BTs Grand Prix-program spør programlederen om hva verselinja «Somehow the bruises changed my plans»? betyr.

Da svarer 31-åringen at det er «det er livet, kjæligheten og brudd» som har skapt disse merkene.

Til Dagbladet utdyper han:

- «Silent Storm» handler om at det har vært ensomhet oppigjennom livet mitt, som kommer av brudd og sånn, sier Carl Espen og forteller at det er noen år siden dette bruddet.
 
- Er du ensom nå?

- Nei da, det er jeg ikke. Jeg har det bra, men det har selvfølgelig vært noe som har preget meg, svarer han.
- Terapeutisk effekt Flere av de som står 31-åringen nær har fortalt at de var overrasket da det ble klart at Carl Espen turte å synge om følelsene sine på scena. Men det har ikke bare vært enkelt.

- Det har blitt lettere og lettere, men det var ganske tungt i begynnelsen. Og jeg er blitt mer og mer glad i låten - den har fått en terapeutisk effekt, og det er absolutt bra, sier han.

- Ble du trist av å synge eller tenke på teksten i begynnelsen?

- Ja, det er tungt selvfølgelig, for jeg må hente fram de følelsene jeg har inni meg - og vise dem, svarer 31-åringen.
- Sliten Da Carl Espen møter pressen søndag har han tatt på seg en button med bildet av gårsdagens vinner, Concita Wurst. Dragartisten med veldreid kropp, langt hår og skjegg har skapt mange reaksjoner og fått flere til å se rødt. Etter finalen hyllet Carl Espen sin konkurrent og gratulerte østerrikeren med seieren.

Etter at 30 sekunder av «Silent Storm» ble sluppet fikk Carl Espen platekontrakt med Sony. Men det første han skal gjøre da han kommer til Norge, er å dra avgårde igjen.

- Jeg skal hente bilen min og kjøre til hytta, det er min store plan nå. Jeg skal være der noen dager. Der er det veldig rolig, fint og jeg får være i fred, sier Carl Espen og medgår at han har behov for litt hvile nå.

- Ja, det skal bli godt å slappe av noen dager, absolutt. Jeg er veldig sliten. Det har vært noen hektiske uker. Men jeg er også veldig fornøyd.

Første singel klar Han ser for seg å være tilbake på jobb i glassmesterfirmaet i slutten av uka, og da blir det også tid til å planlegge og jobbe videre med hans kommende plate. Selv om alt fokuset har vært på Melodi Grand Prix og Eurovision de siste månedene, er de så vidt igang.

- Den første singelen er allerede skrevet, så nå er spørsmålet når den skal ut - som sikkert blir ganske snart. I Carl Espens fire måneder lange karriere har det kun handlet om Eurovision og kun den ene låten, så nå er spørsmålet er hvem han skal være som artist, sier Winther.

Hun skal skrive flere låter for ham, men planen er også at Carl Espen er med på skriveprosessen.

- Jeg vet jo at han er veldig glad i singer-songwrighter-sjangeren, og at han har mye å fortelle, så det er fint om han kan være med å sette preg på det. På albumet så kommer nok han til å bidra en del med låtskriving, sier Winther og forteller at de allerede har flere konsert- og festival-bookinger.

Planen er å holde seg til engelsksspråklige låter. Hun mener det er viktig at Carl Espen beholder sin nærhet til publikum, og at låtmaterialet vi har i vente blir litt i samme gate som «Silent Storm».

- Han har et internasjonalt publikum, og han har utrolig mange fans over hele verden. Vi har noen andre låter også, men vi skal ikke utelukke at det blir noe på norsk etter hvert, sier Winther.