- Carl Espen er overlegen

Norge og Danmark i Grand Prix-krig.

(Dagbladet): I mai måned er det to store begivenheter å snakke om - den største er selvfølgelig at Norge feirer 200 års selvstendighet - både fra Sverige og Danmark. Den andre begivenheten er Melodi Grand Prix-sirkuset i København.
 
Danmark tok seieren hjem i fjor med «Only Teardrops» framført av Emmelie de Forest. Dette var noe annet enn de to gamle danskene, Olsen Brothers, som overrasket hele Europa med å vinne i 2000.

 - Ikke sats på Basim Nå tror våre kjære venner i Danmark at de skal gjenta suksessen, med én ung danske. Mirakler skjer ikke så ofte. Skal dere få en fest 10. mai, så ikke sats på Basim. Kjøp heller en kasse Hof og en Gammel Dansk  - og la tømmermennene overta nedturen dagen derpå.
 
Selvsagt vinner Norge - eller i verste fall får Norge flere poeng enn både Sverige og Danmark, selvsagt. Ikke fordi våre nærmeste nordiske konkurrenter er dårlige, men for at Carl Espen er overlegen.
 
Da Dagbladet hørte alle årets finalister, konstaterte vi at alle nordiske landene leverer jevnt og bra i år. For Danmark og Basim med sin «Cliché Love Song» konkluderte vi terningkast 4. Det er slett ikke verst. Og så skrev vi:
 
«Danmark gir fra seg stafettpinnen, men de gjør det med glede og en lystig vitaminpille av en gladpoplåt. Basim er en tidligere «X-Factor»-yndling på noenogtyve år, og kan sine saker. «Cliché Love Song» er uanstrengt, pur musikkglede med høy allsangfaktor.»  

Men hør hva vi skrev om «Silent Storm» og vår egen Carl Espen, mannen som ser ut som en biker, men synger som en engel:
 
«En rendyrket ballade, så naken at bare en superstemme kan bære den hele veien. Og det er hva Carl Espen Thorbjørnsen gjør. Som Dagbladet skrev før han vant på hjemmebane: Hans stemmebånd er vevd av den fineste silke festet i spenn mellom sjelen og ballene».

Les hva danskene mener om den norske Melodi Grand Prix-låta. 

• Hvilken sang synes DU er best - den danske eller den norske? Bli med på avstemning sammen med leserne til danske BT, og stem i boksen til høyre.

«Koster mer enn det smaker» Joda, det ble terningkast 6 - den samme karakteren vi ga før den norske MGP-finalen med 15 deltakere. Sann våre ord. Carl Espen tar seieren til Norge, selv om vår arrangør, NRK (Norsk Rikskringkasting) neppe håper på det og langt mindre har råd. For, som også DR og dere vet: Det koster mer enn det smaker.
 
Det er sterke bånd mellom alle nordiske land. Norges storebror er Sverige, og der er også «hatet» størst. Hvert år krangler og kniver vi med Søta Bror. Våre andre nordiske venner; islendingene, finnene og danskene er vi veldig glade i og gir raust med poeng når avstemmingen kommer.
 
Det gjør vi også i år.
 
Danmark er gode i fotball, det er også vi (vel, vi forsøker). Danmark er gode i håndball, og det er i hvert fall vi (vi er bedre). Når det kommer til pop, så gjør vi begge land så godt vi kan, selv om det er Sverige som har vært best der ute i den store verden.
 
Men så til MGP: Danmark har vunnet den europeiske finalen tre ganger, det har også Norge gjort. Står det samme resultatet, 3-3, søndag 11. mai? Eller blir det Norge som tar seieren på bortebane.  

Selvsagt! Og like selvfølgelig som det er «dejlig å være norsk - i Danmark».