Carl Espen ga 85 prosent på generalprøva - nå skal han legge seg

- Jeg er der jeg skal være.

KØBENHAVN (Dagbladet): Den aller siste generalprøven før kveldens store Eurovision-finale er igang, og Carl Espen har gjennomført sin siste gjennomkjøring.

Som nummer fem sto han på scenen i B&W Hallerne og sang «Silent Storm», knappe åtte timer før startskuddet går for årets Eurovision-finale.

- Jeg syns det gikk greit. Jeg er der vi skal være, sier Carl Espen Thorbjørnsen (31) til Dagbladet.

De siste timene skal han utnytte godt for å gjøre kveldens finale-framførelse best mulig.

- Jeg skal spise litt og slappe av. Jeg satser på å få sove litt i dag også. Jeg sover i 1-1,5 timer, sier Carl Espen og forteller at han skal lade opp til den store kvelden med å spise lasagne.

Det var i den andre semifinalen på torsdag at Carl Espen sang seg til en finalebillett.

- Ga 85 prosent Selv om han er fornøyd med generalprøva mener 31-åringen at han fortsatt har litt å gå på.

- Jeg ga ikke alt, men holdt litt igjen. Jeg skal kjøre det opp noen hakk til. Jeg skal opp i 100 prosent, nå var jeg kanskje oppe i 85 prosent, sier Carl Espen.

Blant annet skal han jobbe for å få blikket akkurat der det skal være da mellom 100-200 millioner europere ser ham syne «Silent Storm» i kveld.

Se video og hør hvordan Carl Espen trener på å få blikket akkurat slik det skal være øverst i saken.

Under gårsdagens prøve var heller ikke Carl Espen helt skjerpa ifølge presidenten i Den Norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen. Hovedpersonen selv sa derimot at det var en bevisst strategi.

- Familien mest nervøs Flere familiemedlemme og venner har også ankommet København. Selv om timeplanen er tett og han ikke har fått sett dem, er det godt å vite at han har familien i nærheten.

- Jeg har ikke hatt tid til å møte familien, bare sendt sms-er. De er enda mer spente enn meg og enda mere nervøse. De gleder seg selvfølgelig, sier Carl Espen og fortsetter:

- Det skader absolutt ikke å ha dem jeg er oppvokst med og er aller mest trygg på her.

Svenske Sanna Nielsen er spådd som favoritt før kveldens finale. Til København har hun med seg samboeren.