STEMT FRAM AV VESTLANDET: Carl EspenThorbjørnsen vant årets MGP suverent og får veldig gode attester av ekspertene Dagbladet har kontaktet. .
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STEMT FRAM AV VESTLANDET: Carl EspenThorbjørnsen vant årets MGP suverent og får veldig gode attester av ekspertene Dagbladet har kontaktet. . Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Carl Espen gir oss Rybak-vibber

Svenske MGP-ekspert lovpriser den norske vinneren.

Svenske, danske og norske MGP-eksperter er ikke i tvil:

- Carl Espen kan gjøre det stort i København.

- Favoritt fra dag én President i den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, er ikke i tvil: Med Carl Espen Thorbjørnsen sender Norge den aller beste låta til de europeiske finalene i København.

- Carl Espen har vært min favoritt fra dag én. Han er den bookmakerne også har mest tro på, sier Thomassen.

Usikkerhetsmomentet er hans uerfarenhet. Vil han klare presset? Det å stå foran et stort publikum og vite at millioner av tv-seere følger med, har knekt artister før.

- En ballade kan slå begge veier - Carl Espen har vært ute en vinternatt før, så dette skal han klare, sier Thomassen. Han mener at vi ikke skal være engstelig for å sende en ballade til Eurosong.

- Det er ingen lov som sier at ballader ikke slår an.

- Det kan slå begge veier. En ballade må fenge, og Carl Espen har en fantastisk stemme. Carl Espen passerer semifinalen torsdag 8. mai med glans og blir topp tre i hovedfinalen lørdag 10. mai, slår MGP-presidenten fast.

- «Meget smuk» MGP-journalist Pernille Christensen i danske Ekstra Bladet omtaler Carl Espens vokal som «meget smuk»:

DANSK ENTUSIASME:  -Det er den norske låta som faller best i min smak. «Silent Storm» er storslagen og vakker og meget skjønn, sier Ekstra Bladets Pernille Christensen. Foto: Privat
DANSK ENTUSIASME: -Det er den norske låta som faller best i min smak. «Silent Storm» er storslagen og vakker og meget skjønn, sier Ekstra Bladets Pernille Christensen. Foto: Privat Vis mer

- Det er den norske låta som faller best i min smak.

- «Silent Storm» er storslagen og vakker og meget skjønn. Carl Espen har en fantastisk stemme, sier hun.

Hvordan det vil gå i en europeisk finale, er hun noe usikker på. Men at kvalifiserer seg til finalen lørdag 10. mai, er hun ganske sikker på.

- Jeg er generelt litt bekymret for ballader, for de kommer ofte ikke opp og fram. Det kan hende den blir litt for rolig for Europa, sier Christensen.

Gjenta Rybak-suksess? President i svenske Melodifestival-klubben, Bengt-Urban «Bubbe» Fransson, mener at Norge kan gjenta suksessen med Alexander Rybak.

- Vi snakker om Carl Espen og er enig om at det gir oss Rybak-vibber.

- Den har noe annerledes ved seg, noe overraskende og uforutsigbart. Denne går rett til finalen og få mange poeng, sier Bubbe Fransson.

Få baller i år Det er Carl Espen og Mo som har levert de to beste MGP-låtene i den norske finalen, mener Fransson.

SVENSK SUPPORT: Bengt-Urban «Bubbe» Fransson, mener at Norge kan gjenta suksessen med Alexander Rybak. foto: Privat
SVENSK SUPPORT: Bengt-Urban «Bubbe» Fransson, mener at Norge kan gjenta suksessen med Alexander Rybak. foto: Privat Vis mer

Siden det er få ballader med i Eurosong i år, vil den stikke seg fram.

- Carl Espen har utrolig stemmeprakt og en fantastisk vakker låt. Det eneste jeg savner, er en sterkere dramaturgi og oppbygning - med et avsluttende crescendo.

FRA DAG ÉN: Carl Espen har vært min favoritt fra dag én, sier president i den norske MGP-klubben, Morten Thomassen. Foto: Anders Grønneberg
FRA DAG ÉN: Carl Espen har vært min favoritt fra dag én, sier president i den norske MGP-klubben, Morten Thomassen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer