KOMMENTARER

Carl Espen kan ta oss helt til topps i København

Du er vår mann - vår helt.

MAKTDEMONSTRASJON: En maktdemonstrasjon kan være vár, forsiktig og uten fakter. Carl EspenThorbjørnsen bare sto der og leverte en vinnerlåt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MAKTDEMONSTRASJON: En maktdemonstrasjon kan være vár, forsiktig og uten fakter. Carl EspenThorbjørnsen bare sto der og leverte en vinnerlåt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Dette var morsomt. Vi biter i oss alt vi sa og skrev om at ballader og MGP ikke hører sammen.

Carl Espen Thorbjørnsen er en divisjon for seg selv. Du forfører som Jeff Buckley, Paal Flaata, Antony & the Johnsons og Martin Halla. Dette blir pallplass - topp tre - i København om to måneder.

Nå er årets om lag 40 Eurosong-låter ferdig, og det viser seg at det er få ballader med i år. Det gir rom og store muligheter for Norge og Carl Espen.

Det er jo noe underlig: for en måned siden hadde vi aldri hørt om denne vestlendingen, og nå er han på alles lepper. Infanterijeger, dørvakt og håndverker - og hobbysanger. Litt flere sangpedagogtimer, så er vi helt i mål.

Dagbladet var relativt rundhåndet med terningkastene da vi anmeldte alle årets 15 bidrag. Men det var bare én som fikk terningkast 6: Carl Espen. Vår MGP-kollega i VG vendte tommelen ned for ham og serverte en treer, eller var det terningkast 2? Dem om det. De verken likte eller trodde på ham.

Den sterkeste låta, definitivt - men om det var den rette å sende til Eurosong-finalen, var vi ikke like sikker på. Statistisk går det dårlig med ballader. Denne gangen er det unntaket for regelen som gjelder. Små justeringer, litt sterkere dramaturgi og stemmecoaching, og NRK går på en økonomisk smell - ved å måtte arrangerer Eurosong 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.