Carl Frode Tiller trekker leseren baklengs inn i apokalypsen

Sterk roman fra trøndernes største dikter siden Olav Duun.

BEGYNNELSER: Carl Frode Tiller er tilbake med sin første roman siden han avsluttet «Innsirkling»-trilogien i 2014. Nok engang viser Tiller at han er i stand til å heve menneskers hverdagsliv til store og skjebnetunge dramaer. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
BEGYNNELSER: Carl Frode Tiller er tilbake med sin første roman siden han avsluttet «Innsirkling»-trilogien i 2014. Nok engang viser Tiller at han er i stand til å heve menneskers hverdagsliv til store og skjebnetunge dramaer. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Her er en formulering i Carl Frode Tillers nye roman «Begynnelser»: «Ja, når kvar dag er dommedag, blir dommedag kvardag.» Utsagnet peker både på menneskehetens dramatiske miljøsituasjon i vår tid og på hovedpersonen Terjes gradvise vei inn i sitt eget, indre mørke.

Det fins mange måter å skildre et liv på. Paul Auster eksperimenterer i sin nye roman «4 3 2 1» med den tradisjonelle bildungsromanen ved å la sin hovedperson gå igjennom fire mulige oppvekster. I den nordisk råd-nominerte «Oneiron» av finske Laura Nystedt får vi en serie kvinneskjebner fra et etter døden-perspektiv.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer