Vekas Vers

Carl I. Hagens anti-establishment-rapp gjorde furore i -89

Carl I. Hagen er ikkje politikar, og han har i alle fall aldri laga rappmusikk.

1989: Carl I. Hagen i valgkampen. Foto: NTB scanpix
1989: Carl I. Hagen i valgkampen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nok ein valkamp er over, og mange snakkar som vanleg om kor amerikanisert alt har vorte. Retorikken, kommersialiseringa av politikken, til og med nytt politisk tankegods vert visst importert rett frå USA (les: dei galne alt right-folka).

Rapp har me òg fått frå USA, og det finst mange forsøk på å bruke denne hippe snakkesynginga i politisk reklame i Noreg. Av gode grunnar, og som nyleg omtalt her før, er det alltid mislykka. Men dei gir seg ikkje. I år har eg i alle fall registrert at MDG har laga sin eigen rapp (med komp av rappgruppa Sinsenfist). Ein gong var det til og med ein politikar som rappa i Stortingssalen. Det ser ikkje ut til at det finst opptak av Heikki Holmås sin rapp på nettet, men teksten finst, og det er kanskje meir enn nok.

Nesten alle politikarar som prøver å rappe, gjer same feilen: Dei vil fortelje for mykje, dei vil fortelje alt. Slagord og meiningar og planar og gode verdiar, alt skal med i teksten. Og det er det no ingen som gidd å høyre på. Så den aller fyrste norske politikaren som prøvde seg som rappar, er framleis den beste. Carl I. Hagen droppa nemleg alle former for oppramsingar. Han gjorde det enkelt og tilgjengeleg og lurt: Han fortalde ei historie. Hagen veit å gå etter kjenslene til folk, og han veit at då må ein vere historieforteljar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer