Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Carlsen i bua

Jon Herwig Carlsen (64) er inne i sin 25. sesong som langrennskommentator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Er det gøy at vintersesongen er i gang igjen?

- Ja. Dette har vært ei stor norsk helg. Lørdag var det nesten i overkant i herrelangrenn, med åtte norske på de åtte første plassene. Og med Bente Skari på førsteplass. Også Kristian Hammer har gjort det godt i kombinert med to tredjeplasser. I går gjorde også langrennsherrene det bra, mens det gikk litt tyngre for jentene.

- Er det morsommere å kommentere når nordmenn gjør det bra, enn når de ikke når helt opp?

- Det er klart det er morsomt når nordmenn gjør det bra. Jeg er like spent foran hver konkurranse. I løpet av 25 år har jeg vært med på både nedturer og oppturer. Men det hadde nok ikke vært bra for langrennssporten dersom nordmenn vant hele tida.

- Du står foran nok en vinter med mye reising. Gleder du deg?

- For å være helt ærlig så tenkte jeg mitt når jeg så programmet for vinteren. Det blir mye, men det er jo utrolig morsomt. Blant annet ser jeg fram til OL i Salt Lake City. Jeg har bestemt meg for at den dagen jeg gruer meg til å gå inn i kommentatorboksen, skal det ikke gå lang tid før jeg slutter.

- Hvem vinner verdenscupen i langrenn, for damer og for herrer?

- Det er ennå tidlig i sesongen, men jeg har tro på Anders Aukland. Han imponerte i helga. På kvinnesiden har jeg mine tvil om Bente Skari, hun skøytet for dårlig i går. Jeg tipper på Julia Tsjepalova, som vant verdenscupen i fjor.

[email protected]

Hele Norges coronakart