Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Carmen kommer

For norske Carmen har modellkarrieren gått strake veien mot stjernene siden hun ble oppdaget på gata etter skoletid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carmen Maria Hillestad (18) har verden som arbeidsfelt, men basen sin i New York. For ett år siden flyttet hun fra Snarøya utenfor Oslo og bosatte seg i verdensmetropolen. Der ble hun umiddelbart lagt merke til. «Det nye modellfunnet», skrev New York Post. Og under moteuka i Milano i høst var det enda flere som fikk øynene opp for den norske ungjenta. I Milano gikk Carmen ikke mindre enn 15 visninger for forskjellige designere.

I tillegg har hun allerede rukket å pryde magasiner som amerikanske Vogue, Harper's Bazaar, Elle og Marie Claire.

ETTER SKOLETID: Carmen har vært i stallen til Heartbreak siden hun var 15 år gammel.

- En stylist oppdaget henne på gata etter skoletid. Det er ikke mange som har hennes utseende, hun kan være både svært spesiell, kommersiell eller begge deler, sier «modell-pappa» Pål Vassbotten i Heartbreak til Dagbladet.

Årsaken til Carmens spesielle utseende, og hennes unorske fornavn, er at moren hennes kommer fra Mexico. Men hennes far er norsk.

- Det er ikke ofte vi ser Carmens karakteristiske utseende her hjemme, konstaterer Vassbotten overfor Dagbladet.

CHANEL OG KENZO: Siden hun bestemte seg for å hoppe av videregående skole og satse for fullt som modell for et år siden, har Carmen gått visninger for blant andre Christian Lacroix, Louis Vuitton, Chanel, Kenzo og Gucci.

- Noen ganger har jeg fire show om dagen. Om kvelden er jeg så utslitt at jeg kollapser i seng, sier Carmen i siste utgave av magasinet Scanorama. 18-åringen understreker at modellyrket ikke er noen glamorøs filmstjernetilværelse, men beinhard jobbing.

Pål Vassbotten bekrefter at Carmens karriere har skutt voldsom fart etter hennes første år som modell i utlendighet:

- Men sånn er det ofte i denne bransjen. Når man først slår gjennom så skjer alt veldig raskt.

BROADWAY: Fortsetter Carmen Maria Hillestads karriere i samme positive retning, går hun lyse tider i møte. I hvert fall økonomisk: Verdens best betalte modell i fjor var tyske Claudia Schiffer, som kunne innkassere omlag 80 millioner kroner i 2000.

Under terrorangrepet mot USA 11. september var Carmen i leiligheten sin på Broadway, bare tre kvartaler unna World Trade Center.

- Vi løp så fort vi kunne vekk fra det hele, sa hun til VG etterpå.

Etter en periode i Europa er 18-åringen nå tilbake i New York.

Hele Norges coronakart